dimarts, 26 d’octubre del 2021

Adolfo Cavallina (Adolphe Cavallina)

Necrològica d'Adolphe Cavallina publicada en el periòdic tolosà "Espoir" del 30 d'abril de 1972

Necrològica d'Adolphe Cavallina publicada en el periòdic tolosà Espoir del 30 d'abril de 1972


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 26 d'octubre de 1886 neix a Ferrara (Emília-Romanya) l'anarquista Adolfo Cavallina, més conegut pel seu nom en francès Adolphe Cavallina 

Amic de Camillo Berneri, vingué a lluitar com a voluntari en la guerra i després travessà la frontera del Pirineu Oriental establint-se a territori francès 

Adolfo Cavallina (Adolphe Cavallina): El 26 d'octubre de 1886 neix a Ferrara (Ferrara, Emília-Romanya) l'anarquista Adolfo Cavallina, més conegut pel seu nom en francès Adolphe Cavallina.  

Es guanyava la vida fent de cambrer.  

En 1916 va ser inscrit per les autoritats en el registre de fronteres.  

S'exilià a Londres (Anglaterra), on conegué Errico Malatesta.  

A Londres treballà de cambrer al Grand Hotel.  

El maig de 1916 va ser detingut, juntament amb Carlo Bonfanti, al seu lloc de feina i en l'escorcoll de casa seva es va trobar nombrosa propaganda anarquista; jutjat per aquests fets, va ser condemnat a tres mesos de treballs forçats i, en complir la pena, deportat.  

Amic de Camillo Berneri, vingué a lluitar com a voluntari en la guerra i després travessà la frontera del Pirineu Oriental establint-se a territori francès.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista fou membre de la Federació Anarquista Italiana (FAI) i milità a Niça (País Niçard, Aups Maritims, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània), destacant en la difusió de la premsa llibertària.  

Adolphe Cavallina va morir el 26 de març de 1972 a al Centre Geriàtric Beauséjor d'Ieras (Var, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània) a conseqüència d'una hemorràgia ulcerosa i fou incinerat a Marselha (Boques del Roine, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada