dimecres, 29 de setembre del 2021

Tornen les concentracions a Girona de l’ADIC

Tornen les concentracions a Girona de l'ADIC 

La primera tindrà lloc el divendres 1 d'octubre a les 12 del migdia 

Manifestació a Barcelona, actes i marxes per celebrar l'1-O i el 3-O 

L'1-O es recordarà a la Catalunya del Nord 

Dissabte hi haurà jornada antirepressiva i tres marxes i el 3-O, manifestació a Barcelona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 29/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) Girona ha anunciat que, després de l'aturada de les concentracions presencials a causa de la pandèmia de covid-19, el 13 del març del 2020, aquest divendres, que a més és 1 d'octubre, les reprenen. Està convocada per a les 12 del migdia davant de les escales de l'edifici de la Generalitat a Girona. "Després d'aquesta aturada i amb la millora dels índexs de contagis per la covid, hem decidit tornar a fer les concentracions. Estem convençudes que cal tornar a sortir al carrer, hem de tornar a visibilitzar la nostra força i les nostres reivindicacions", va explicar ahir a través d'un comunicat. Per aquest primer dia, l'ADIC ha convidat a participar-hi la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral.  

La previsió és fer-les el primer divendres de cada mes. El 26 d'octubre del 2017, l'ADIC Girona va fer la primera concentració al davant de la Generalitat a Girona per exigir la retirada de l'aplicació de l'article 155 i la posada en llibertat dels Jordi's. 

A causa de la pandèmia de covid-19, el 13 de març del 2020 es van fer les trobades de manera telemàtica. I després del 16 d'octubre del 2020, amb motiu de la destitució del President Quim Torra, van deixar de fer també les concentracions telemàtiques. 

Manifestació a Barcelona, actes i marxes per celebrar l'1-O i el 3-O 

L'ANC organitza en col·laboració amb Òmnium Cultural i l'AMI diversos actes commemoratius del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre del 2017 prohibit per l'Estat i de la vaga general massiva del 3-O que va tenir lloc com a protesta per la repressió policial espanyola de la votació.  

Divendres, el referèndum es commemorarà a la població d'Illa del Riberal (Riberal de la Tet, la Vall de la Tet, Rosselló, comtat de Rosselló), a la Catalunya Nord, en reconeixement de la col·laboració que, des d'aquest territori, va fer possible que tingués lloc la votació amb el pas de les urnes de la Generalitat. No hi podrà assistir el President Puigdemont perquè dilluns ha de declarar al tribunal de Sàsser, a Sardenya. Després de l'acte, una marxa de vehicles anirà fins a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), on al vespre tindrà lloc un concert.  

El mateix divendres al vespre hi haurà commemoracions a Lleida (Segrià, Terres de Ponent), Sabadell (Vallès Occidental), Sant Joan de Vilatorrada (Bages, comtat de Manresa), Roquetes (Baix Ebre), Dosrius (Baix Maresme) i Sant Cebrià de Vallalta (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona).  

Dissabte 2 tindrà lloc la Conferència Nacional Antirepressiva a la Universitat de Girona, en què també col·laboren l'ANC i Òmnium. L'Assemblea Nacional Catalana organitza tres marxes: de Fraga (Franja de Ponent) a Lleida, de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) a Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona) i de Vinaròs (Baix Maestrat, País Valencià) a Sant Carles de la Ràpita (Montsià). 

Diumenge, la Plataforma 3 d'Octubre organitza un acte a la plaça Cinc d'Oros de Barcelona, on, abans que comenci, confluirà la manifestació que organitza l'ANC des de la plaça de Francesc Macià. L'ANC informa que no cal inscriure-s'hi per participar en les marxes i en la manifestació, però sí en el concert de Figueres i en els actes d'Illa i Girona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada