dimecres, 29 de setembre del 2021

Miguel Alejandro Dilla

Portada de la revista "Orto", on col·laborà Miguel Alejandro Dilla [Dibuix de Manuel Monleón]

Portada de la revista Orto, on col·laborà Miguel Alejandro Dilla [Dibuix de Manuel Monleón]


El 25 d'agost de 2020 es publicà que "el 25 d'agost de 1997 mor a Savigny (Marne, Xampanya-Ardenes, Gran Est) l'anarquista Miguel Alejandro Dilla. Havia nascut en 1909 a La Freixneda (Matarranya)". Ara tenim més dades: el 29 de setembre 1909 neix a La Freixneda (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarquista Miguel Alejandro Dilla. Miguel Alejandro Dilla va morir el 25 d'agost de 1997 a l'Hospital de Langres (Alt Marne, Xampanya-Ardenes, Gran Est). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 29 de setembre 1909 neix a La Freixneda (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarquista Miguel Alejandro Dilla 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier  

Miguel Alejandro Dilla: El 29 de setembre 1909 neix a La Freixneda (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarquista Miguel Alejandro Dilla. El seu pare es deia Félix Alejandro i la seva mare, María Dilla.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Miguel Alejandro Dilla va morir el 25 d'agost de 1997 a l'Hospital de Langres (Alt Marne, Xampanya-Ardenes, Gran Est). 

Podeu llegir la seva biografia a:   

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Miguel+Alejandro+Dilla]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada