dijous, 30 de setembre del 2021

La màscara continua sent obligatòria a les escoles de la Catalunya Nord i cinquanta-tres departaments més de la República Francesa

La màscara continua sent obligatòria a les escoles de la Catalunya Nord i cinquanta-tres departaments més de la República Francesa 

La taxa d'incidència és de 52,6, per sobre del topall de cinquanta marcat pel Govern francès 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat del Rosselló) 30/09/2021.- Llegim a VilaWeb que l'alumnat de la Catalunya Nord hauran de continuar portant la màscara a l'escola primària.  

El Govern francès ha publicat avui la llista de quaranta-set departaments que a partir de dilluns ja no hauran de portar màscara de forma obligatòria i la de cinquanta-quatre que mantenen les restriccions. La mesura, en tot cas, no afecta les professores i els professors ni tot el personal que treballa amb estudiants en el centre, que hauran de continuar portant-la. 

El Ministeri d'Educació del Govern francès va establir el criteri d'aixecar l'obligatorietat quan la taxa d'incidència el covid-19 al departament fos inferior a cinquanta casos per cada cent mil habitants en els darrers set dies. La taxa d'incidència de la Catalunya Nord (departament del Pirineu Oriental) és ara mateix de 52,6. 

Més enllà de la necessitat de no haver de portar màscara, les escoles que es trobin a la zona amb poca circulació del virus podran fer activitats físiques a l'interior i a l'aire lliure es pot fer sense restriccions. La restricció que impedeix de barrejar grups de classes i nivells diferents també deixarà de ser obligatòria, però els grups grans han de ser limitats. 

Per més informació:  

[https://www.leparisien.fr/societe/sante/covid-19-voici-les-departements-ou-le-masque-ne-sera-plus-obligatoire-a-lecole-des-lundi-30-09-2021-Z6CIIUQ2EFF4XMNZSK7KK4FK2Q.php]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada