dijous, 2 de setembre del 2021

Ignacio Manzano Bosquet

Necrològia d'Ignacio Manzano Bosquet apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 16 de juliol de 1979

Necrològia d'Ignacio Manzano Bosquet apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 16 de juliol de 1979


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 2 de setembre de 1897 neix a Linares (Sierra Morena) l'anarquista i anarcosindicalista Ignacio Manzano Bosquet 

El juliol de 1936, deixant la seva companya, Ana María Belzunces, i els seus tres infants, passà a la frontera del Pirineu Oriental i arrinant a Barcelona s'enrolà i lluità com a voluntari en una columna confederal al front d'Aragó 

Ignacio Manzano Bosquet: El 2 de setembre de 1897 neix a Linares (Sierra Morena, Jaén, Andalusia) l'anarquista i anarcosindicalista Ignacio Manzano Bosquet. El seu pare es deia José Manzano i la seva mare, Antonia Bosquet.  

En el decurs dels anys del segle XX emigrà a Occitània. Instal·lat a Narbona (Erau, Occitània), milità en el moviment llibertari.  

En 1934 participà des de Narbona en la subscripció internacional pro-presos d'Espanya.  

El juliol de 1936, deixant la seva companya, Ana María Belzunces, i els seus tres infants, passà a la frontera del Pirineu Oriental i arrinant a Barcelona s'enrolà i lluità com a voluntari en una columna confederal al front d'Aragó.  

Contrari a la militarització de les milícies, a finals de 1936 retornà a Ocitània.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de Carpentràs (Vauclusa, Provença, Occitània) de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT).  

Ignacio Manzano Bosquet va morir l'11 de març de 1979 a l'Hospital de Carpentràs i va ser inhumat al cementiri d'aquesta localitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada