dimecres, 1 de setembre del 2021

El conseller de Salut de la Generalitat considera que per aturar la pandèmia de covid-19 cal aconseguir la immunitat en l'àmbit global

Argimon: "No és el moment de fer concerts multitudinaris" 

El conseller de Salut considera que per aturar la pandèmia de covid-19 cal aconseguir la immunitat en l'àmbit global 

Els botellons són efectes col·laterals de la pandèmia, encara que faci molts anys que n'hi ha però amb una dimensió força més baixa, doncs no hi havia queixes dels Ajuntaments, com entre molts alcaldes ara ho denúncia el del Port de la Selva  

L'alcalde del Port de la Selva denuncia que "l'incivisme surt car" a l'Ajuntament. «L'afectació és bàsicament a l'espai públic i al mobiliari urbà: papereres, jardineres, llums, tanques, senyals, jocs, contenidors», lamenta Josep Maria Cervera 

Els botellons massius pressionen la Costa Brava en l'agost de la cinquena onada de covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL El Port de la Selva (Cap de Creus/Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 01/09/2021.- El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha reafirmat en la seva postura --i la del Govern de la Generalitat-- de no reobrir immediatament els locals d'oci nocturn. En una entrevista a Planta Baixa (TV3), el conseller ha respost amb un "no" rotund la pregunta sobre si permetria, en aquests moments, fer concerts multitudinaris, i ha assenyalat que ara "és el moment de vacunar i de la prudència". 

"No és que hi hagi la voluntat de no reobrir", ha afirmat, però, segons ha argumentat Argimon, no es tracta només de fer les proves prèvies que sol·licita el sector, sinó que hi ha altres mesures que també s'han de complir i no sempre és així. "Hi ha diferents capes en la prevenció. Els antígens en són una, però --per exemple-- en un dels festivals --dels que van tenir lloc el passat mes de juliol-- un 27% de les persones no portava mascareta, i són aquestes capes de prevenció les que si no complim totalment, tornen alta la probabilitat de contagi", ha explicat. 

El conseller ha admès que els grans festivals no van ser un "element superdisseminador", però ha subratllat que "hi va haver un excés de contagis que no s'haguessin produït si no s'haguessin fet" i que l'oci nocturn, precisament, comporta un important nombre d'interaccions. Argimon ha remarcat que "el sector que necessita aire és el sanitari" i ha recordat que, en aquesta cinquena onada, "han passat 1.500 persones per les UCI". 

Respecte als botellons, ha negat que siguin un focus de contagis, com assegura el sector nocturn, i ha indicat que "no els hem de relacionar amb la pandèmia perquè fa molts anys que n'hi ha". El conseller de Salut ha tractat de desacreditar aquest argument com a motiu de reobertura de l'oci nocturn: "Quan vam tenir l'oci nocturn obert, recordo alguns titulars de 'Malgrat estar obert, els botellots continuen", ha remarcat Argimon, afegint que "segurament, les persones que fan botellon no són les que fan ús de l'oci nocturn". 

El conseller s'ha mostrat partidari d'administrar la tercera dosi a les persones més vulnerables des del punt de vista de la salut, però ha assegurat que per adquirir la immunitat de grup s'ha de pensar en termes globals. "La vacunació ha de ser un element de solidaritat i ha de ser global. El virus replica i li és igual on ho fa, per això necessitem moltíssima gent vacunada, i si el sud global està en un 4 o 6%, no avançarem", ha explicat, insistint que "és una pandèmia mundial i la solució ha de ser global". 

Argimon s'ha referit també a l'àmbit de la salut mental i ha afirmat que "és la prioritat", ja que hi ha molts grups socials amb afectacions importants. El conseller ha posat èmfasi en les i els joves, les i els quals, segons les dades de les quals disposa, han empitjorat en aquest sentit: "El 10,4% dels joves tenen risc de patir una malaltia mental; un 13% en el cas de les classes menys afavorides i un 6% en les més afavorides". En el darrer estudi, de l'any 2018-19, la mitjana era del 7,3%. 

L'alcalde del Port de la Selva denúncia que "l'incivisme surt car"a l'Ajuntament  

Segons les dades analitzades en entorns de Tramuntana Vermella Mail els botellons són efectes col·laterals de la pandèmia de covid-19, encara que faci molts anys que n'hi ha però amb una dimensió força més baixa, doncs no hi havia queixes dels Ajuntaments tal com passa aquest estiu. 

Segons EMPORDA.INFO, unes papereres metàl·liques abonyegades i altres doblegades, senyals de trànsit verticals tombats... aquestes són imatges freqüents a El Port de la Selva (Cap de Creus/Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), que l'alcalde, Josep Maria Cervera (Junts), ha mostrat en fotografies als seus comptes de xarxes socials per denunciar les destrosses causades de nit al mobiliari urbà. «Les nits del mes d'agost, al Port de la Selva, el vandalisme ens costa centenars d'euros. L'afectació és bàsicament a l'espai públic i al mobiliari urbà: papereres, jardineres, llums, tanques, senyals, jocs, contenidors... però en algun cas també afecta a particulars», lamenta Cervera, amb una clara intenció de fer arribar aquest missatge «a totes aquelles persones incíviques». 

Els botellons massius pressionen durant l'agost la Costa Brava de la cinquena onada de covid-19  

Llegim a El Món.Cat que molts grups de joves busquen, passades les 12 de la nit, llocs per fer botellons en el marc de la cinquena onada de la pandèmia de covid-19. Els Ajuntaments de la Costa Brava han vist com els botellons i les festes massives en descampats i espais públics han augmentat de forma dràstica en les darreres setmanes. Es fan, especialment a les zones de platges o de bosc. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19El Port de la Selva 0 (Molt baix).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada