dijous, 9 de setembre del 2021

Francisco Antolín Saura

Necrològica de Francisco Antolín Saura apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 18 de gener de 1976

Necrològica de Francisco Antolín Saura apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 18 de gener de 1976



El 9 de setembre de 2020 es publicà l'efemèrides del naixement de Francisco Antolín Saura amb el segon llinatge erròniament com Pueyo.   

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

Francisco Antolín Saura: El 9 de setembre de 1889 neix a Valdealgorfa (Bajo Aragón, Terol, Aragó) l'anarcosindicalista Francisco Antolín Saura --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge com Pueyo. El seu pare es deia Casto Antolín i la seva mare, Juana Saura.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), el gener de 1934 va ser condemnat pel Tribunal d'Urgència a 18 mesos de presó per «tinença d'armes i coaccions».  

En 1937 col·laborà en Cultura y Acción.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'instal·là a Sant Joan de Vedats (Montpelhierenc, Erau, Occitània) i milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Montpelhiér (Montpelhierenc, Erau, Occitània). La seva companya fou Teresa Trullenque.  

Francisco Antolín Saura va morir el 15 d'octubre de 1975 al seu domicili de Sant Joan de Vedats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada