divendres, 24 de setembre del 2021

Andrea García Martínez (Andrea Hernández)

Necrològica d'Andrea García Martínez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 31 de maig de 1981

Necrològica d'Andrea García Martínez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 31 de maig de 1981



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 de setembre de 1903 neix a Beniel (Huerta de Murcia) l'anarcosindicalista Andrea García Martínez, també coneguda com Andrea Hernández 

Exiliada després de passar la frontera del Pirineu Oriental, una vegada acabada la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Montpelhièr 

Andrea García Martínez: El 24 de setembre de 1903 neix a Beniel (Huerta de Murcia, Múrcia) l'anarcosindicalista Andrea García Martínez, també coneguda com Andrea Hernández, pel llinatge del seu company. El seu pare es deia José García i la seva mare, Francisca Martínez.  

Exiliada després de passar la frontera del Pirineu Oriental, una vegada acabada la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) de Montpelhièr (Erau, Occitània).  

Va ser una de les animadores del grup artístic «Superación» de les Joventuts Llibertàries locals que actuaren a nombrosos actes (festes, mítings, gires, conferències i altres activitats) del moviment llibertari d'aleshores.  

Tingué com a company l'anarcosindicalista Antonio Hernández, amb qui tingué una filla, Renée, que va morir en 1963 i es va veure obligada a criar com àvia la seva néta Nadina i el seu net Gerard.  

Operada d'un càncer de pit el setembre de 1975, Andrea García Martínez va morir l'11 de febrer de 1981 al seu domicili de Les Gemeaux, al barri de La Pailhade de Montpelhièr i va ser inhumada dos dies després. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada