dissabte, 18 de setembre del 2021

Acte amb alcaldes de la Costa Brava a Roses contra el projecte de macro parc eòlic marí Tramuntana

Acte amb alcaldes de la Costa Brava a Roses contra el projecte de macro parc eòlic marí Tramuntana 

Dissabte 25 setembre, a les 18:00h, a l'exterior de la Ciutadella per l'avinguda Rodhe 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 18/09/2021.- Acte amb alcaldes de la Costa Brava a Roses contra el projecte de macro parc eòlic marí Tramuntana el dissabte 25 setembre, a les 18:00h, a l'exterior de la Ciutadella per l'avinguda Rodhe.  

Hi ha programada una performance reivindicativa amb un espectacle de macro titelles i música en viu de Punch Aghate i de Gegants de l'Empordà, i diversos parlaments d'entitats, del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i de la Diputació de Girona. Convoquen IAEDEN-Salvem l'Empordà, Fòrum l'Escala-Empúries, ALLIMO i Stop macro parc eòlic marí junt amb els alcaldes i Ajuntaments de Roses, Pals, l'Escala, Torroella de Montgrí, Cadaqués, Sant Pere Pescador, Begur i Castelló d'Empúries. L'alcalde de Roses donarà la benvinguda.  

Contraofensiva empresarial a la Costa Brava Nord i a Barcelona 

Mentre, l'empresa que vol imposar el marco parc Tramuntana no para de fer una demagògica campanya favorable enfront la voluntat de la gent del territori i de les seves institucions, igual que durant dècades han fet les empreses de la indústria nuclear on volia imposar les seves centrals. Cada vegada hi ha més evidències d'una mateixa forma de fer negoci capitalista entre les empreses eòliques i la indústria nuclear. 

Així l'empresa ha posat en marxa un cicle de trobades informatives online per explicar els avenços del projecte a partir de finals d'aquest mes de setembre. Paral·lelament, ha demanat permís als ajuntaments de Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) i Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) per fer xerrades presencials. Segons Canal 10 Empordà, en el cas de l'Escala l'Ajuntament ha confirmat la recepció d'instància demanant aquest permís. Instància que respondrà la Junta de govern local d'acord amb el que consensuïn amb els diferents municipis afectats. En aquest marc, a Barcelona el dijous 16 de setembre a la sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès es celebrà un debat entre la Plataforma Stop al macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, l'empresa promotora de Parc Tramuntana en la persona de Sergi Ametller (enginyer i membre de l'equip directiu del parc eòlic marí Tramuntana), Rafael Sardà, investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes-CSIC i Joan Vila, president de la Comissió d'Energia de la PIMEC. Un acte presentat i moderat pel ponent de la secció d'ecologia de l'Ateneu Barcelonès, Santiago Vilanova, periodista defensor del projecte Parc Tramuntana i ex diputat per Junts. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada