dissabte, 18 de setembre del 2021

Tribuna Lliure del Nord-est llibertari

TRIBUNA LLIURE 

[18/09/2021] 

El mite es repeteix 

JOSEP MARIA PONS VILAHUR (PALAMÓS) 

Explica la mitologia que Pirene, fugint del monstre Gerion de tres caps vingué a refugiar-se aquí a La Fosca des del Pirineu i un noble molt dolent li cremà el palau. Les seves cendres fossilitzades són avui La Roca Negra.  

Ara, totes i tots aquells que som aimants de la vida estem molt tristos ja que com va passar antany, enguany ens ha envaït el malvat Espèculs, marquès de les Rates, la Brutícia i l'Especulació. Una mena de monstre modern armat amb sorolloses excavadores i xerracs, amb les quals arrasa arreu on passa camins i pinedes, destruint l'harmonia del paratge i deixant-ho tot lleig, brut i de color marró. 

Però no ploreu gaire ja que el conte esdevé molt divertit. Amb l'ajut de Sant Jordi i al crit de «ningú cremarà el nostre palau» la gent de tots els pobles del voltant i també de la llunyania s'han congriat en una colla d'amics molt i molt gran per fer fora aquest mal cuat i tot el seu seguici. 

Llavors, el paisatge és reviscolarà, els boscos tornaran a ésser verds i frondosos. A les branques els ocells hi faran de nou el niu, i la música del seu cant omplirà d'amor el silenci. I al capvespre anirem a vagar vora la riba de la mar, fins que s'amagui el sol i la nit ens vagi abrigant lentament amb la seva flassada teixida de somnis meravellosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada