dimarts, 17 d’agost del 2021

Tornen a ajornar la Mostra del Vi de Figueres per la pandèmia de covid-19 i segueixen les abarlofarres a Palafrugell

Tornen a ajornar la Mostra del Vi de Figueres per la pandèmia de covid-19 

La DO Empordà i l'Ajuntament ha acordat posposar-la fins al juny del 2022 

Avorten una nova abarlofarra a la cala del Golfet de Palafrugell 

Per mesures covid-19 com per normativa de seguretat marítima 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Girona) 16/08/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Figueres i la DO Empordà han acordat tornar a ajornar la Mostra del Vi de l'Empordà per la pandèmia de covid-19. 

Els organitzadors creuen que la situació sanitària fa impossible celebrar el certamen en "les millors condicions" i han decidit posposar-la fina al juny del 2022, coincidint amb la festivitat de Sant Pere. 

L'any passat ja es va haver de suspendre per la pandèmia de covid-19. Els promotors de la mostra asseguren que el canvi de dates de la fira --que fins ara se celebrava al setembre-- era una reivindicació del sector perquè coincidia amb la verema i feia difícil que alguns cellers hi participessin. 

Avorten una nova abarlofarra a la cala del Golfet de Palafrugell 

L'Agència Catalana de Notícies informa que els Mossos d'Esquadra van avortar el dissabte una nova abarlofarra a la cala del Golfet de Calella de Palafrugell (Palafrugell, Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), on s'hi havien acumulat moltes barques. La unitat va estar dues hores de servei per evitar l'activitat i separar les barques, tant per mesures covid-19 com per normativa de seguretat marítima. 

La plataforma Salvem El Golfet va denunciar una abarlofarra davant la cala el divendres, que va arribar a congregar una vintena d'embarcacions, una moto d'aigua i esquiadors nàutics amb música a tot volum, que es va dissoldre ràpidament quan una embarcació de la Guàrdia Civil va entrar a la cala. La plataforma va criticar que l'abarlofarra se suma a una altra --en aquest cas, amb cinc embarcacions-- que hi va haver dijous a la tarda a la cala d'Aiguaxelida, a Tamariu. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Figueres 487.13 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 128  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 280  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 518.71 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.94 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Palafrugell 326.6 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 36 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 70 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 265.52  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.23 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada