diumenge, 29 d’agost del 2021

La Garrotxa reactiva la campanya contra la discriminació LGTBIfòbica i les violències de gènere

La Garrotxa reactiva la campanya contra la discriminació LGTBIfòbica i les violències de gènere 

La iniciativa, 'Retalla les violències, enganxa les cures', proposa activitats com titelles, conta contes, monòlegs, teatre o karaokes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 29/08/2021.- Llegim a Nació Digital.Cat que la lluita contra la violència de gènere, la discriminació LGTBIfòbiques i la visibilització de les diferents realitats d'identitat sexual i de gènere que existeixen són alguns dels temes que va tractar la campanya impulsada l'any 2020 pel Consorci d'Acció Social a la Garrotxa sota el títol 'Retalla les violències, enganxa les cures'. 

"Aquesta acció va néixer amb l'objectiu de construir col·lectivament una Garrotxa, i un món, cada vegada més just, igualitari, divers i lliure i fer-ho des de l'alegria, les cures, els afectes i els vincles entre les persones que habitem a la comarca", expliquen des del Consell Comarcal de la Garrotxa. Per fer-ho, la campanya proposa identificar els estereotips, les actituds i els comportaments que generen desigualtats i, un cop fet aquest pas, retallar les violències de les nostres vides i de les nostres relacions. 

Davant de l'èxit de participació que va tenir aquesta proposta i el compromís que van adoptar tots els Ajuntaments de la Garrotxa pel seu impuls, a partir d'aquest mes d'agost es posa en marxa una nova edició d'aquest campanya comarcal, que aquest té com a focus principal un cicle de 16 activitats culturals de diferents formats que ens fan reflexionar sobre els estereotips de gènere, temes LGTBI, homofòbia, assetjament, masclisme… Les propostes són diverses i engloben des de titelles, conta contes, monòlegs, teatre o karaokes, que s'aniran desenvolupant a diferents municipis del territori. 

El tret de sortida va ser el dissabte 14 d'agost a Beuda (Alta Garrotxa, la Garrotxa, comtat de Besalú), amb un monòleg a càrrec d'Eloi Martín Casanovas, i es tancarà el 24 d'octubre a Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), amb un espectacle multidisciplinari a càrrec de la companyia Comando señoras . Totes les activitats són gratuïtes. Podeu trobar totes les activitats en aquest enllaç: [https://garrotxasenseviolencies.wordpress.com/]. 

La campanya es complementarà a la tardor amb un cicle de formació en polítiques de gènere orientat a equips tècnics i polítics de les administracions públiques garrotxines i també a entitats de la comarca. 

Aquesta campanya està finançada a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere del Ministeri d'Igualtat i s'organitza des dels 21 ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. 

Les activitats 

Aquests són algunes de els activitats principals de la iniciativa: 

-. Repartiment bústia a bústia de 22.500 tríptics dels serveis d'atenció SAI i SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona) amb explicació de la campanya, acompanyat d'un quadern de joc i cartells per penjar a llocs visibles dels diferents municipis participants. 

-. Acció comunitària en format taller o activitats de carrer. Difoses a través de les revistes municipals. 

-. Formació introductòria a personal polític i tècnic sobre polítiques de gènere. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada