divendres, 6 d’agost del 2021

Jerónimo Cañizares Trujillo

Necrològica de Jerónimo Cañizares Trujillo apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 19 de desembre de 1989

Necrològica de Jerónimo Cañizares Trujillo apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 19 de desembre de 1989



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 6 d'agost de 1907 neix a Santa Fe de Mondújar (Área Metropolitana de Almería) l'anarquista i anarcosindicalista Jerónimo Cañizares Trujillo 

Militant de la FAI i de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració de Vernet d'Arièja (Arièja, Occitània), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Gerónimo Cañizares Trujillo: El 6 d'agost de 1907 neix a Santa Fe de Mondújar (Área Metropolitana de Almería, Almeria, Andalusia) l'anarquista i anarcosindicalista Jerónimo Cañizares Trujillo. El seu pare es deien Onofre Cañizares i la seva mare, Dolores Trujillo.  

Amb la seva família emigrà a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), on s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).  

Divorciat durant la República de Francisca Úbeda, a Montcada i Reixac conegué la seva futura companya, Conchita Vicens (Idea).  

El juliol de 1936 participà activament en la resposta obrera contra l'aixecament militar feixista a Barcelona.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració de Vernet d'Arièja (Arièja, Occitània), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista, a Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània) va ser membre del Comitè Regional de la FAI en l'Exili de l'Alta Garona.  

Va viure amb la seva companya a les localitats occitanes de Castèlfranc (Òlt, Occitània) i, a partir de 1953, a Lo Puèg de l'Avesque (Òlt, Occitània). Els darrers anys de la seva vida milità en la Regional Exterior de la CNT-AIT. 

Jerónimo Cañizares Trujillo va morir el 5 de novembre de 1989 a l'Hospital Jean Rougier de Caors (Òlt, Carcí, Guiana, Occitània).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada