dissabte, 21 d’agost del 2021

El Govern modifica els criteris i reclama de nou el toc de queda al TSJC

El Govern modifica els criteris i reclama de nou el toc de queda al TSJC. El TSJC decidirà dilluns si concedeix la mesura 

L'Escala i Empúries no entra finalment al toc de queda. Es manté, això sí, el tancament nocturn de les platges 

Canvis importants en els oberts de tennis i pàdel de la Festa Major de l'Escala. Els oberts de tennis i de pàdel pateixen canvis importants, a causa de la pandèmia de covid-19, respecte a les altres edicions. Enguany, les competicions no coincidiran en el temps. Del 21 al 28 d'agost es jugarà el campionat de pàdel i del 28 d'agost al 4 de setembre serà el torn del torneig de tennis 

Torroella de Fluvià redueix la seva Festa Major amb tres actes. Se celebra aquest cap de setmana amb totes les mesures sanitàries i esperant que la pandèmia de covid-19 ho permeti 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 20/08/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Govern de la Generalitat demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions. 

La nova resolució, que el TSJC igualment ha d'avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 i les 6 hores als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125. En total, serien 62 municipis afectats, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats.  

El Govern de la Generalitat considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada de covid-19, segons diu en un comunicat. 

El TSJC no decidirà fins dilluns si avala el nou toc de queda proposat pel Govern de la Generalitat, que afecta en total 62 municipis, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats.  

El Govern de la Generalitat considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat, i resta ara a l'espera de la decisió del TSJC. 

Segons Canal 10 Empordà, El municipi de l'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) continuarà sense toc de queda, tot i l'anunci que havia fet el Govern de la Generalitat. I és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha autoritzat l'enduriment de l'índex de casos per cada 100 mil habitants que el Govern de la Generalitat proposava rebaixar de 250 a 125. Es manté, això sí, el tancament nocturn de les platges. 

També Canal 10 Empordà informa que un dels actes previs de la Festa Major de l'Escala canvia la distribució a causa de mesures sanitàries covid-19. Els oberts de tennis i de pàdel no coincidiran com els altres anys, sinó que aquest 2021 es competirà en dies diferents. Del 21 al 28 d'agost es disputarà el torneig de pàdel i del 28 d'agost al 4 de setembre el tennis. Això permetrà als inscrits prendre part a les dues modalitats.  Pel que fa a les inscripcions de la competició de pàdel acaben avui al vespre, màxim demà al matí. Les xifres són similars a la dels altres anys. Les categories seran la masculina, la femenina, la mixta i la sotsdisset. En relació amb el torneig de tennis, que serà del 28 al 4, hi ha temps per apuntar-s'hi fins al pròxim dimecres 25 d'agost. Les categories seran la masculina, la femenina, la sots-disset, la de dobles i la de veterans (+55). Un any més se suspèn l'acte d'entrega de trofeus perquè es vol evitar l'aglomeració. Els trofeus s'entregaran quan vagin acabant les finals. Doncs des de demà dissabte 21 d'agost fins al pròxim 4 de setembre, les pistes municipals de tennis i de pàdel seran escenari dels tornejos oberts d'aquests dos esports de raqueta. 

Torroella de Fluvià redueix la seva Festa Major amb tres actes 

També segons EMPORDA.INFO, la Comissió de Festes i l'Ajuntament de Torroella de Fluvià (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empordà) han recuperat, per aquest cap de setmana, la Festa Major conjunta amb els nuclis de Vilacolum i Sant Tomàs de Fluvià.  

L'any passat, la festa es va veure estroncada per la pandèmia de covid-19 i enguany posen a davant del programa un «sempre que la situació epidemiològica ens ho permeti». 

El dissabte, a les 11 del matí, al camp de futbol gran de Vilacolum, hi tindrà lloc la festa d'animació, a càrrec d'HumorAmarillo, per als menuts. Per últim, diumenge, a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça de l'Ajuntament de Torroella de Fluvià,hi haurà el concert que oferirà La Chatta Orquestra.  

S'avisa que, per inscriure's al concert, cal haver-s'hi inscrit a l'Ajuntament. 

Han hagut de renunciar a les ballades de sardanes i a les sessions de ball 

En aquesta ocasió, han hagut de renunciar a les ballades de sardanes i a les sessions de ball, com duien a terme cada any. La Comissió de Festes de Torroella espera que l'any vinent ja pugui recuperar la festa d'estiu amb plena normalitat. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: L'Escala i Empúries 332.52 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 20 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 34 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 319.18 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.04 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Torroella de Fluvià 0 (Molt baix). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada