dissabte, 21 d’agost del 2021

Ataquen amb pintura vermella a Figueres el monument dedicat als Drets dels Pobles

Ataquen amb pintura vermella a Figueres el monument dedicat als Drets dels Pobles 

L'escultura de Frederic Marès de 1919 inclou la declaració d'autodeterminació del president nord-americà Woodrow Wilson 

En aquest monument hi figura la frase: "Els pobles no deuen ésser ni dominats, ni governats, sinó per consentiment propi" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 20/08/2021.- Segons EMPORDA.INFO, l'escultura dedicada als Drets dels Pobles, inaugurada a Figueres l'any 1919, ha patits diverses pintades de color vermell sobre el missatge de llibertat i la cara de la figura republicana que la presideix.  

L'emblemàtic monument està situat, des de fa uns anys, a l'avinguda Salvador Dalí, al costat de la comissària de la Guàrdia Urbana i de l'edifici municipal de serveis del Firal.  

Va ser creada per l'escultor portbouenc Frederic Marès i Deulovol (1893-1991), un dels impulsors del Museu de l'Empordà. 

En aquest monument hi figura la frase: "Els pobles no deuen ésser ni dominats, ni governats, sinó per consentiment propi", en un clar al·legat favorable a l'autodeterminació expressat pel president dels Estats Units Thomas Woodrow Wilson (1856-1924), que va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1919 per la contribució al disseny de la pau posterior a la Primera Guerra Mundial i per la proposta de crear una Societat de Nacions que intervingués en els conflictes internacionals i evitar-ne de nous. 

L'escultura dedicada als Drets dels Pobles és el lloc de trobada anual de l'ofrena floral commemorativa de la Diada de l'Onze de Setembre a la ciutat de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada