dilluns, 23 d’agost del 2021

Difusió de 600 fulls contraris al macroparc eòlic marí Tramuntana entre el turisme de la Costa Brava

Difusió de 600 fulls contraris al macroparc eòlic marí Tramuntana  entre el turisme de la Costa Brava i gent de segones residències

Informen les i els visitants sobre l'impacte que podria tenir en la biodiversitat i el paisatge 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 23/08/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que el territori segueix mobilitzat en contra del macroparc eòlic marí Tramuntana que projecten entre el Cap de Creus i la badia de Roses (Alt Empordà). En aquesta ocasió la plataforma Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord i el Fòrum l'Escala-Empúries han encetat una campanya centrada en el turisme per informar-lo dels efectes que podria tenir el macroparc eòlic marí a la zona. 

Per fer-ho, s'han editat 600 fulls informatius en què es detallen les conseqüències que podria generar aquesta infraestructura i també es donen alternatives per fer una transició energètica descentralitzada i més respectuosa amb el medi ambient. 

La plataforma i el fòrum han repartit aquests fulls informatius entre els bars, restaurants i comerços de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries). També s'han entregat fulls en platges, el Club Nàutic de l'Escala, segones residències i altres punts d'afluència turística. 

Es preveu que al llarg de les properes setmanes també es vagin repartint en d'altres poblacions de la Costa Brava per mostrar el rebuig del territori al macroparc eòlic marí Tramuntana. Les i els responsables de la campanya informativa afirmen que és important donar a conèixer aquestes conseqüències a les i als visitants perquè les i els turistes venen "perquè valoren els recursos naturals" que hi ha a la zona nord de la Costa Brava. 

Però més enllà de les conseqüències negatives, les i els impulsors també incideixen en què volen informar a les i als visitants de totes les alternatives que hi ha per fer "una transició energètica més sostenible i respectuosa amb l'entorn". 

La plataforma Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord continua sumant adhesions i en aquests moments ja compta amb el suport d'una trentena d'entitats de diversos àmbits: el turisme, la nàutica, el submarinisme i l'esport --que apleguem 1.800 empreses que donen feina a més de 12.000 treballadors-- confraries de pescadors, entitats ecologistes, professionals liberals i diversos partits polítics. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada