dilluns, 23 d’agost del 2021

Revés del TSJC al Govern de la Generalitat: ''El nou toc de queda proposat és innecessari i desproporcionat''. El tribunal superior no aprova les peticions fetes per encabir-hi més municipis

Revés del TSJC al Govern de la Generalitat: ''El nou toc de queda proposat és innecessari i desproporcionat''. El tribunal superior no aprova les peticions fetes per encabir-hi més municipis 

Mentre s'impedeix l'accés nocturn a les platges de l'Escala i Empúries busquen racons del municipi per fer els botellons  

L'alcalde de Blanes acusa els jutges del TSJC de ''jugar a fer de metges''. Canosa diu que posaran "tots els mitjans" per intentar mantenir la salut de tothom 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 23/08/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que avui hi ha un nou revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) davant la petició del Govern de la Generalitat de Catalunya que proposava ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants. En aquest sentit, el TJSC ha acordat: "segons les seves pròpies premisses resultaria encara més innecessari i desproporcionat el toc de queda que per a aquests municipis que sol·licita". 

En total, havien de ser 62 municipis els afectats, entre els quals Barcelona i altres grans municipis com ara Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona), Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) o Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona).  

El Govern de la Generalitat considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons assenyalava la setmana passada en un comunicat. 

Botellons a diversos indrets del municipi escalenc 

Les xarxes socials es fan ressò de diversos botellons en racons del municipi de l'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) mentre s'impedeix l'accés nocturn a les platges, amb presència del furgons de l'ARRO a la platja de Riells, 

Entre el divendres i el dissabte a la nit en el carrer Pagesos hi va haver un botellon I ja van uns quants, segons denuncien veïns. La calçada a quarts de set d'ahir diumenge era plena de restes del botellon nocturn. També a l'entorn de la Torre de Montgó hi ha botellons aquests dies, deixant escampades ampolles de rom i d'altres licors així com altres restes, segons les xarxes socials.  

L'alcalde de Blanes acusa els jutges del TSJC de ''jugar a fer de metges'' 

El portal El Gerio Digital informa que l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, critica la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la qualifica "d'error". En un comunicat, l'alcalde afirma que "els jutges es mantenen en el seu error de jugar a fer de metges, i amb això arrosseguen a la ciutadania". 

Blanes, que estava inclosa al llistat de 62 municipis per als quals la Generalitat demanava toc de queda, creu també que a la interlocutòria del TSJC també s'incorre en contradiccions. "Els mateixos jutges reconeixen que ells no tenen capacitat tècnica per resoldre consideracions de medicina, però en canvi sí que gosen valorar, contravenint allò que les autoritats sanitàries ens estan demanant". 

Canosa es refereix així a la petició del Govern de la Generalitat d'ampliar el confinament nocturn als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència superior als 125 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants. 

Durant aquest dies, l'Ajuntament de Blanes ha reforçat la presència de la Policia Local amb quatre patrulles i ha anunciat que posarà "tots els mitjans" per intentar que "tothom mantingui la seva salut". 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: L'Escala i Empúries 188.75 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 13 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 30 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 270.82 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.7 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Girona 467.06 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 245 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 439 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 408.44  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.14 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Figueres 326.66 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 90 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 211 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 420.11 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.78 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Blanes 217.56 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 56 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 121 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 289.54 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.75 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Lloret de Mar 305.02 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 72 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 167 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 403.93 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.76 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Palafrugell 338.84 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 44 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 72 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 300.34 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.13 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada