dimecres, 14 de juliol del 2021

USTEC•STEs IAC denuncia el reial decret llei governamental per a la reducció de la temporalitat a l’administració pública

USTEC•STEs IAC denuncia el reial decret llei governamental per a la reducció de la temporalitat a l'administració pública 

Es denúncia que l'acord d'estabilització del personal interí és com un ERO encobert 

Es rebutja la via del concurs i l'oposició i es veu irrisòries les indemnitzacions establertes   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 14/07/2021.- En la roda de premsa d'ahir 13 de juliol contra el PLA ICETA, es va denunciar l'ERO encobert més gran mai vist. USTEC·STEs IAC així denuncia el reial decret llei governamental espanyola per a la reducció de la temporalitat a l'administració pública. 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, USTEC-STEs, va assegurar ahir en una roda de premsa que l'acord assolit entre CCOO i UGT i el Govern espanyol per posar punt i final a l'encadenament de contractes temporals obre la porta a l'acomiadament de milers de treballadors. De fet, va qualificar «d'ERO encobert». Segons USTEC·STEs IAC, aquelles i aquells que portin més de tres anys treballant i no es presentin als processos o es presentin i no aprovin cap prova, quedaran fora. Entre les i els que aprovin i no siguin seleccionats, rebran una indemnització «irrisòria». D'altra banda, USTEC·STEs IAC va rebutjar el concurs-oposició perquè seran convocatòries de lliure concurrència i, per tant, obertes a candidats que no estan en abús de temporalitat. Va criticar també que són proves eliminatòries i que es garanteix aconseguir plaça fixa. 

USTEC·STEs IAC demanava que l'estabilització es fes mitjançant concurs de mèrits i va assegurar ahir que sí s'ha fet una excepció per al personal investigador de les universitats i dels centres de recerca. Segons el sindicat, això demostra que aquesta via sí es possible. 

En la roda de premsa d'ahir a Barcelona, USTEC·STEs IAC es va mostrar també crítica amb la postura d'aquells sindicats espanyols que han negociat el pla amb el Govern espanyol. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada