dijous, 22 de juliol de 2021

Raffaele Catti

Raffaele Catti

Raffaele Catti


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 22 de juliol de 1906 neix a Baricella (Ciutat metropolitana de Bolonya) l'anarquista Raffaele Catti 

Combaten al front d'Aragó, el novembre de 1938 passà la frontera del Pirineu Oriental i quan esclatà la Segona Guerra Mundial interimperialista va ser internat en un cap de concentració francès 

Raffaele Catti: El 22 de juliol de 1906 neix a Baricella (Ciutat metropolitana de Bolonya, Emília-Romanya) l'anarquista Raffaele Catti. El seu pare es deia Armando Catti i la seva mare, Maria Gilli.  

Paleta de professió, va ser fitxat com a anarquista durant el «Bienni Roig» (1919-1920).  

En 1929 s'exilià clandestinament al Protectorat francès del Marroc i va ser inscrit en el registre de fronteres de la policia francesa com a «anarquista perillós» i sotmès a estricta vigilància.  

Quan la Guerra Civil de 1936, el 5 de febrer de 1937, després de renunciar a la ciutadania italiana, sortí de Casablanca (Marroc), amb altres companys (Amedeo Angelini, Luigi Checchi, Natalino Mattucci i Lebo Piagnoli), rumb a Barcelona i s'enrolà com a voluntari en la Secció Italiana de la «Columna Ascaso» (Grup «Pisacane») de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) i destinat al front d'Aragó. Lluità a Almudébar i va ser ferit a l'esquena en combat a Osca.  

Després de la dissolució de la Columna Italiana «Rosselli» el 10 d'abril de 1937 entrà a formar part d'una Divisió de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola.  

Cap el desembre de 1937 es donà de baixa de l'Exèrcit Popular i demanà suport a la Secció de Trefilatge del Sindicat Metal·lúrgic de Barcelona de la CNT-AIT perquè li busqués feina, ja que no podia retornar al seu país, i de fet en trobà.  

El novembre de 1938 passà la frontera del Pirineu Oriental i quan esclatà la Segona Guerra Mundial interimperialista va ser internat en un cap de concentració francès.  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada