dimecres, 14 de juliol del 2021

Pasqual Fabregat Martí

Necrològica de Pasqual Fabregat Martí apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 7 de setembre de 1978

Necrològica de Pasqual Fabregat Martí apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 7 de setembre de 1978


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 14 de juliol de 1977 mor a Barcelona l'anarcosindicalista Pasqual Fabregat Martí. Havia nascut cap el 1905 a Vinaròs (Baix Maestrat) 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Pasqual Fabregat Martí: El 14 de juliol de 1977 mor a Barcelona l'anarcosindicalista Pasqual Fabregat Martí. Havia nascut cap el 1905 a Vinaròs (Baix Maestrat, País Valencià).  

Quan era molt jove emigrà a Barcelona, on treballà en els serveis de neteges públics i milità en el Sindicat del Foment de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Posteriorment milità en la Federació Local de CNT-AIT en l'Exili de Valença (Droma, Auvèrnhe Ròse Aups, Occitània) fins als anys seixanta, quan, molt malalt, retornà a Barcelona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada