dimarts, 20 de juliol del 2021

El monòlit feixista d'Albons va ser tombat, segons s’observa en la filmació de l’acció independentista


-

El grup clandestí Acció per la Independència reivindica el sabotatge al monòlit franquista d'Albons, al Baix Empordà 

El monòlit feixista va ser tombat, segons s'observa en la filmació de l'acció 

L'acció es produeix vint-i-quatre hores després del sabotatge de la cripta de Montserrat dedicada als requetè  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Albons (Baix Ter, Terraprim, Alt Empordà, comtat d'Empordà) 19/07/2021.- Llegim a VilaWeb el grup clandetí Acció per la Independència va reivindicar ahir diumenge una nova activitat amb motiu de l'aniversari del fracàs a Barcelona del cop d'Estat militar feixista el 19 de juliol de 1936, amb un sabotatge del  monòlit franquista situat al municipi d'Albons (Baix Ter, Terraprim, Alt Empordà, comtat d'Empordà). Segons que detalla el grup en un piulet a Twitter, n'han destruït la simbologia franquista, que homenatjava als caiguts Por Dios y por la Patria, amb l'emblema de la Hermandad de Cautivos por España, del partit únic feixista Falange Española Tradicionalista y de las JONS. El monòlit feixista va ser tombat, segons s'observa en la filmació de l'acció.     

Segons VilaWeb, l'acció es produeix vint-i-quatre després de la cremada de símbols dedicats als requetè, a la cripta de Montserrat.  

A través d'un comunicat, el grup ha anunciat que seguiran amb la campanya per a eliminar la simbologia d'enaltiment del feixisme i d'ocupació espanyola i francesa dels Països Catalans. 

Precisament, l'acció de Montserrat es va fer el mateix dia que s'havia de retirar el monument franquista del riu Ebre a Tortosa (Baix Ebre). La consellera de Justícia del Govern de la Generalitat, Lourdes Ciuró, confiava l'1 de juliol passat en la possibilitat de retirar-lo aquest diumenge, coincidit amb l'aniversari de l'esclat de la guerra del 1936-1939. La jutgessa n'havia paralitzat la retirada de manera imminent mentre no es resolien les mesures cautelars demanades en el moment de recórrer contra la llicència. 

Manifestació a Tortosa contra la simbologia franquista 

Anit, unes 400 persones es van concentrar a la platja fluvial de davant del monument franquista de la Batalla de l'Ebre per demanar-ne la retirada de la via pública. La manifestació va comptar amb parlaments de diversos membres de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa i també de representants de l'Associació Catalana d'Expressos Polítics del Franquisme i del col·lectiu LGTBI ebrenc. Tots van denunciar que el monòlit no es pot reinterpretar perquè mai no serà un monument per la pau i la concòrdia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada