divendres, 16 de juliol del 2021

El Jazz Festival l'Estartit es torna a cancel·lar per l'explosió de contagis de covid-19 i les restriccions

El Jazz Festival l'Estartit es torna a cancel·lar per l'explosió de contagis de covid-19 i les restriccions 

L'organització tornarà els diners a les persones que hagin comprat entrades 

Argimon reconeix que va ser un error permetre els grans festivals de música 

El conseller de Salut ha admès que la situació epidemiològica ja era complicada quan es van fer i que ara "no ho repetiria" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 16/07/2021.- L'índex de risc al municipi de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) avui correspon a 1.304 punts. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 65. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 87. Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 738.51. Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.77 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 

El Jazz Festival l'Estartit es torna a cancel·lar per l'explosió de contagis de covid-19 i les restriccions 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el 7è Jazz Festival l'Estartit haurà d'esperar un any més. Els organitzadors han anunciat aquest divendres la cancel·lació de l'edició davant les noves restriccions contra l'explosió de contagis, entre elles el toc de queda. "La incertesa sobre què pot passar demà ens obliga, amb gran desconsol, a cancel·lar", diu la directora Montse Faura en un comunicat. 

El festival s'havia de celebrar del 22 al 25 de juliol amb un total de vuit concerts en quatre sessions dobles en un nou escenari habilitat a la platja de l'Estartit "per garantir totes les mesures anti covid". En aquest context, l'organització oferirà les Nits de Jazz a l'Estartit, tres vetllades amb entrada gratuïta amb tres dels quatre grups locals que havien d'actuar al festival. 

Per mantenir "l'esperit del jazz a l'Estartit", com ja es va fer l'any passat després de la cancel·lació del festival, s'oferiran del 23 al 25 de juliol a les 21:30h concerts de tres dels quatre grups locals que havien d'actuar al Festival precedint els caps de cartell: Lucia Fumero Trio, Gonzalo del Val Trio feat Benet Palet i Lluc Casares Septet."Són formacions de proximitat i de petit format, la qual cosa ens permet tenir una certa garantia a hores d'ara --no sabem què passarà la setmana que ve-- que podran actuar sense problemes de desplaçaments a l'Estartit", pronostica l'organització. 

Les persones que hagin comprat entrades dels concerts del 7è Jazz L'Estartit Festival se'ls retornarà l'import de les localitats. La devolució de les entrades comprades a la web del Festival serà automàtic i l'import serà retornat a la mateixa targeta amb la qual es va fer la compra. El Jazz L'Estartit Festival es posarà en contacte amb les persones que han comprat entrades per telèfon i presencialment a les taquilles per concretar la forma de devolució. 

Argimon reconeix que va ser un error permetre els grans festivals de música 

Llegim a VilaWeb que el conseller de Salut del Govern de la Generalita, Josep Maria Argimon, ha assegurat que va ser un error permetre grans festivals com el Canet Rock, el Vida i el Cruïlla, en ple repunt de la pandèmia de covid-19 arran de la variant Delta. En aquest sentit, ha explicat que aquests esdeveniments es van planificar fa mesos d'acord amb dos estudis clínics que es van fer a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi de Barcelona que "estaven molt ben organitzats". 

Tanmateix, Argimon ha assegurat que la situació ja era complicada quan es van fer els festivals i ha assegurat que ara "no ho repetiria". Així mateix, ha detallat que no li van agradar les imatges que es van publicar en diversos mitjans, en les quals es veien joves sense màscara, tot cantant, ballant i bevent. 

Dit això, el conseller ha destacat que, amb les dades preliminars, no s'observa que els festivals hagin tingut un impacte especialment fort en la corba de contagis. De totes maneres, ha reiterat que les dades s'han de continuar analitzant. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada