dimarts, 27 de juliol del 2021

El Govern de la Generalitat torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agost i alt íbex de perill de contagi de covid-19 al departament dels Pirineus Orientals

El Govern de la Generalitat torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agost 

Inclou ciutats com Figueres, Solsona o Amposta i n'exclou altres com Sitges o Roses 

La incidència del covid-19 al departament dels Pirineus Orientals va a l'alça, amb +100 % de les persones ingessades en estat crític en 7 dies i sis defuncions en 6 setmanes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 27/07/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que el Govern tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis catalans per tal de frenar els contagis de covid-19. Es tracta d'un total de 162 municipis catalans. Alguns dels que ja tenien toc de queda la setmana passada el mantenen fins al 6 d'agost i s'incorporen a la llista capitals de comarca com Amposta (Montsià), Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) i Solsona (Solsonès), que recupera les restriccions.  

En canvi, en surten altres municipis com Igualada (Anoia), Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya), Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), Salt (Gironès, comtat de Girona), Sitges (el Garraf), Tàrrega (Urgell, comtat d'Urgell), Tremp (Pallar Jussà) i Vilafant (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú).  

Les restriccions que s'apliquen en aquestes localitats impliquen també el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores. 

La incidència del covid-19 al departament dels Pirineus Orientals va a l'alça 

Llegim al diari rossellonès L'Indépendant que Santé publique France anuncia aquest dimarts a la tarda que la taxa d'incidència de covid-19 no s'atura d'augmentar en el departament dels Pirineus Orientals una vegada s'han despassats els 600 punts de l'índex de contagi per 100.000 ahir dilluns. 

Le taxa d'incidència als Pirineus Orientals publicada aquest dimarts 27 de juliol referent a la setmana que va del 18 al 24 de juliol arriba al 635 punts per 100.000 habitants. 

És una xifra molt alta, que no s'havia observada al departament des de l'inici de la pandèmia el març de 2020. Una xifra que supera l'Alta Còrsega, amb 721, mentre que al departament de l'Aude és de 425. 

El 20% dels casos positius corresponen a ingressos hospitalaris, amb +100 % de les persones pacients en estat crític en 7 dies i sis defuncions en 6 setmanes. 

L'alcalde de Perpinyà, infectat per covid-19 

Infectat per covid-19, l'alcalde de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló), Louis Aliot, es troba aïllat des del dimecres 21 juliol, com a pogut confirmar el diari L'Indépendant.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada