dimecres, 14 de juliol del 2021

Carlo Zaccarini

Carlo Zaccarini

Carlo Zaccarini


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 14 de juliol de 1901 neix a Borgonovo Val Tidone (Provincia di Piacenza) el propagandista anarquista i resistent antifeixista Carlo Zaccarini 

El gener de 1937 passà la frontera del Pirineu Oriental i s'enrolà en el «Batalló Garibaldi», però en 1938 el trobem novament a l'hexàgon francès, on vivia amb una ciutadana francesa 

Carlo Zaccarini: El 14 de juliol de 1901 neix a Borgonovo Val Tidone (Provincia di Piacenza, Emília-Romanya) el propagandista anarquista i resistent antifeixista Carlo Zaccarini, conegut com Carlino. El seu pare es deia Ernesto Zaccarini i la seva mare, Savina Mussi.  

Es guanyava la vida fent de peó. En 1923 passà clandestinament a territori francès i s'instal·là a Liyon (Metròpoli de Liyon, Liyonés, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània), on treballà empedrant carrers i desenvolupant una intensa activitat de propaganda anarquista fent servir el pseudònim de Carlino.  

En 1931 va ser expulsat de l'Estat francès per les seves «activitats subversives». Retornà i visqué clandestinament a Bron (Cantó de Bron, Metròpoli de Liyon, Liyonés, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània), on, segons la policia italiana, continuà amb la seva propaganda anarquista i antifeixista.  

El gener de 1937 passà la frontera del Pirineu Oriental i s'enrolà en el «Batalló Garibaldi», però en 1938 el trobem novament a l'hexàgon francès, on vivia amb una ciutadana francesa. Visqué de manera estable a l'Estat francès.  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada