dissabte, 10 de juliol del 2021

Antonio García Sánchez

Necrològica d'Antonio García Sánchez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 24 de desembre de 1967

Necrològica d'Antonio García Sánchez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 24 de desembre de 1967


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 10 de juliol de 1891 neix a Montejaque (Serranía de Ronda) l'anarcosindicalista Antonio García Sánchez 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'apuntà a una Companyia de Treballadors Estrangers i va ser enviat a treballar a La Sala (Avairon), on participà en la constitució de la CNT-AIT en l'Exili 

Antonio García Sánchez: El 10 de juliol de 1891 neix a Montejaque (Serranía de Ronda, Màlaga, Andalusia) l'anarcosindicalista Antonio García Sánchez. El seu pare es deia Francisco García i la seva mare, Josefa Sánchez.  

Quan era molt jove començà a militar en la Confederació Nacional del Treball (CNT) del seu poble natal.  

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936 combaté als fronts andalusos i desplaçat al Principat de Catalunya tingué càrrecs de responsabilitat en la CNT-AIT.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'apuntà a una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) i va ser enviat a treballar a La Sala (Avairon, Occitània), on participà en la constitució de la CNT-AIT en l'Exili. També milità en Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA). La seva companya fou María Tornay.  

Malalt durant molt de temps, Antonio García va morir el 21 de novembre de 1967 al seu domicili de La Sala i fou inhumat dos dies després en aquesta població.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada