dilluns, 26 de juliol del 2021

Accions contra monument feixistes arreu de Catalunya: al Nord-est, a Canet d'Adri i Albons

"Acció per la Independència" reivindica accions contra monument feixistes arreu de Catalunya"
Segons el portal Llibertat.Cat, Acció per la Independència reivindica accions contra monument feixistes arreu de Catalunya 

La plataforma que qualifiquen d'acció "cívica" es va donar a conèixer el passat mes d'abril, en un comunicat on proclamen el lideratge de la ciutadania en el camí de la Independència, "sense tuteles, ni manipulacions, ni ingerències externes" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Albons (Baix Ter/Terraprim, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 26/07/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que les darreres setmanes, el grup clandestí Acció per la independència ha fet diverses accions contra monuments de simbologia feixista que hi ha encara a Catalunya, com el de la carretera que uneix Canet d'Adrí amb Adri, a la comarca de Gironès amb  data 16 de setembre de 1936, que estava dedicat a un Caído por Dios y por la Patria i que portava la signatura de Caballeros de España.  

També va sabotejar un monòlit feixista al terme d'Albons (Baix Ter/Terraprim, Baix Empordà, comtat d'Empúries), que l'alcalde no vol fer retirar. 

Abans d'impulsar accions com aquestes, la plataforma va fer una campanya d'agitació posant pancartes en indrets emblemàtics com la Ciutat de la Justícia de Barcelona amb el tex: Desobediència el camí de la Indeèndència. 

En alguns del comunicats fets públics darrerament, aquest grup afirma que "som els fills de l'1 d'Octubre, de l'Aeroport i d'Urquinaona. Germanes de Valtonic i de Pablo Hésel i de les 3.200 persones represaliades". 

Mentre, el grup  segueix sumant èxits en la destrucció de monòlits franquistes.  

L'extrema dreta de Vox ja els ha denunciat a la Fiscalia per ultratge a la bandera monàrquica espanyola. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada