dimecres, 7 de juliol del 2021

A les 5:30 hores d’ahir al matí un grup d’agents de la Guàrdia Civil va irrompre a l’habitatge d’una família resident al carrer López Puigcerver de Palamós, per error

A les 5:30 hores d'ahir al matí un grup d'agents de la Guàrdia Civil va irrompre a l'habitatge d'una família resident al carrer López Puigcerver de Palamós, per error. Havien d'entrar a l'altre pis del replà, però es van confondre de porta 

Escorcoll al pis que no era quan un grup de guàrdies civils irromp de bon matí en un habitatge a Palamós, amb el problema que havien de detenir els inquilins de la porta B i van rebentar la A 

Els afectats volen una disculpa formal i que "es depurin responsabilitats" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 07/07/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que una família de Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) es va llevar ahir aterrida davant la irrupció al pis d'un nombrós grup d'agents de la Guàrdia Civil. Eren dos quarts de sis del matí, i els crits de "policia! policia!", tot just després que els rebentessin el pany, tampoc és que contribuïssin a tranquil·litzar gaire els tres inquilins: en Sergi, el seu germà David i la seva mare Mercè, de 82 anys. Els dos homes van ser emmanillats, i l'única resposta dels agents encaputxats als seus precs d'explicacions eren ordres de "silencio" a crits. El malson va durar un temps indeterminat per al Sergi, "potser uns quinze minuts, però en aquella situació fa de mal dir, perquè s'ha fet molt llarg", relatava, fins que el representant del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona va determinar que cap d'ells no tenia res a veure amb els investigats, i que es trobaven al tercer A, mentre que l'ordre d'escorcoll estava dictada per al tercer B. 

Els agents, aleshores, els van desemmanillar, els van demanar disculpes i van marxar per prosseguir els escorcolls i la identificació dels pisos que sí que tocaven, en un bloc del carrer López Puigcerver, a l'Eixample de Palamós. I en Sergi, impotent, se'n va anar a presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. La resposta, però, el va acabar d'indignar: "M'he trobat que a sobre defensen l'error, i que n'havíem d'estar contents que així potser desallotjarien un pis ocupat", el del costat. "Però en 10 o 15 anys que fa que tenim ocupes al bloc, podem dir que no ens han causat ni un 5% de les molèsties d'avui", corroborava la Mercè, la mare.  

Els agents implicats en el dispositiu van defensar que al replà no hi havia lletres que distingissin entre portes. Però al pis de sota, pujant per l'escala, sí que s'hi veia la B sobre la porta que pertocava. El Sergi, que era al pis de manera fortuïta per passar-hi uns dies de descans, ja que resideix habitualment a Navarra, aventurava que segons com podrien haver lamentat algun problema més gros per a la mare, delicada de salut, i que va haver d'anar a l'Hospital de Palamós perquè no es trobava bé. "El mateix li ha passat a la nostra gossa adoptada, que ara no vol sortir al carrer", denunciava l'afectat. 

Admeten que l'actitud dels agents va ser correcta un cop ells van desistir de resistir-se a la injustícia o qüestionar-los. La mare se'ls havia trobat sortint de la cambra de bany. I els dos germans, un al llit i l'altre quan anava a sortir de l'habitació en ple rebombori. Però en Sergi continuava reclamant una explicació, "una disculpa formal, i que es depurin responsabilitats".  

Fonts dels Mossos d'Esquadra admetien que no és la primera vegada que es produeix un error a l'hora d'irrompre en un habitatge. I van garantir als afectats que farien arribar la denúncia al cos de la Guàrdia Civil, perquè cobreixi les despeses dels desperfectes del pany. Per a reclamacions judicials, però, els instaven a recórrer a la via civil, no pas penal. Ho consideren un simple error administratiu.  

El fill de la Mercè ahir encara no tenia clar si en l'escorcoll els agents cercaven drogues, armes o quin presumpte delicte concret. No va apreciar cap detenció des de la finestra i es planteja dur l'ensurt al jutjat: "Ara mateix tampoc em passa pel cap demanar diners, però no voldria que li tornés a passar a la meva mare un dia si està sola." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada