dilluns, 21 de juny del 2021

Una persona tetraplegica es queda sense subministrament elèctric d’Endesa, a l’Escala, per un deute de factures que pagar a terminis

Una persona tetraplegica es queda sense subministrament elèctric d'Endesa, a l'Escala, per un deute de factures que pagar a terminis   

Aquesta persona utilitza un llit especial que es mou amb electricitat, havent-lo auxiliat un veí en comptes de l'Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà) 21/06/2021.- El corresponsal a la vila de Escala (Baix Ter, Alt Empordà) en informa que en Lluís, una persona voluntària a l'entitat Caritas l'Escala, ha rebut notificació que Endesa ha tret el subministra elèctric a la casa del carrer Cadaqués número 14, per falta de pagament.  

Davant aquest fet, en Lluís avui ha entrat una instància a l'Ajuntament de l'Escala on exposa "que la persona que hi viu [al referit domicili, ara sense servei elèctric], està qualificada pels Serveis Socials com a persona vulnerable (tetraplegia) i la família en risc d'exclusió residencial, degut a lo qual s'han aturat dues vegades un llançament judicial per ocupació sense títol legítim." "Que aquesta persona precisa l'electricitat per moure el seu llit especial, a part d'altres inconvenients de no disposar de llum (cadira de rodes elèctrica, nevera, etc. Que fa més de dos anys els Serveis de l'Ajuntament estan al corrent de la precària situació d'aquesta persona. Que el comptador de la llum és a nom de J. G. A., mort fa molts anys, antic propietari de la casa, actualment propietat de l'empresa Anticipa. Que l'empresa Anticipa va fer una proposta de lloguer (sense especificar preu) a l'Ajuntament. No va tenir resposta i tenim la documentació. Que hem acudit a la benevolència d'un veí del carrer Cadaqués, per donar-li llum però de manera circumstancial." 

Sol·licita que els Serveis de l'Ajuntament de l'Escala contactin amb Endesa --a en Lluís no se'l ha atès--, i no sap si han avisat d'aquest tall del servei elèctric, i faci el possible per recuperar la connexió a l'habitatge.  

S'informa que el deute correspon a 733 euros i que el tetraplegic,  senyor M. A. N. T., està disposat a pagar a terminis, segons manifesta. 

I que en aquests moments per part de l'Ajuntament o d'Endesa, "s'està incomplint, de forma flagrant, l'article 6, vigent, de la Llei 24/2015 també vigent", Així com s'ha "informat als Serveis Socials de l'Ajuntament abans d'ahir i ahir i al cap de la Policia Municipal en el dia d'ahir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada