dissabte, 1 de maig del 2021

Santi Vila ara treballa en la seva candidatura a l'Ajuntament de Barcelona

L'exalcalde de Figueres i exconseller de la Generalitat Santi Vila ara treballa en la seva candidatura a l'Ajuntament de Barcelona 

L'exconvergent planteja una nova versió de Ciutadans pel Canvi i s'integraria en una coalició en una llista del PSC que podria liderar Illa        

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 01/05/2021.- L'historiador figuerenc Santi Vila va iniciar la seva carrera política en l'esquerra independentista, com ara Maulets i Catalunya Lliure per passar per ERC i des de CDC arribar a ser alcalde de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) per CiU i després conseller de la Generalitat per JuntsxSí, fins que el 26 d'octubre de 2017, oposant-se a la República Catalana va dimitir del seu càrrec, salvant-se així d'anys de presidi o d'exili, com les seves companyes i els seus company de govern.  

Ara, segons llegim al Diari de Girona, podria intentar ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals a la llista del PSC. 

Fa uns anys, quan Santi Vila despuntava com a conseller de Convergència, el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, el va trucar per a demanar-li que fos el nou candidat de CDC a l'alcaldia de Barcelona, una pedra a sabata del pujolisme. Vila va contestar que no estava prou preparat. A la qual cosa el president Mas li va replicar: «Potser Xavier Trias ho estava, quan es va presentar?». Han passat els anys, les turbulències del procés d'autodeterminació nacional català i el judici que també va asseure a Vila a la banqueta. La seva figura ha quedat associada a la del díscol entre els quals van dur a terme el pols amb l'Estat el 27 d'octubre de 2017. Ara Vila, segons fonts pròximes a l'exconseller i exalcalde de Figueres, segons revela el Diari de Girona, treballa ja en una obstinació que el motiva: formar part d'una candidatura per a desplaçar a Ada Colau de l'alcaldia de Barcelona. Consultat sobre aquest tema, l'exconseller guarda silenci. 

La intenció és que aquest projecte es posi en marxa al setembre. L'opció més plausible seria la de formar una candidatura d'independents, a la manera del que va suposar Ciutadans pel Canvi per a Pasqual Maragall, i integrar-se probablement en forma de coalició en la candidatura municipal del PSC. 

Aquesta candidatura la podria encapçalar l'exministre i recent candidat a la Generalitat Salvador Illa, segons diverses fonts. El paper de Vila seria el de facilitar al PSC vots de l'espai que d'entrada serien poc inclinats a fer costat a un candidat d'un partit «espanyolista» però que es podrien sumar al mateix en benefici d'un objectiu prioritari: fer fora Colau de l'alcaldia de Barcelona. 

La intenció de Vila, sempre segons fonts del seu entorn, és la de forjar una proposta "progressista", "centrista", "il·lustrada", formada per "personalitats" de diversos àmbits professionals. Vila està intensificant la seva participació en la vida social de Barcelona i estudiant la seva morfologia. Consultades sobre aquest tema, fonts del PSC recorden que falten dos anys per a les eleccions municipals i que «ara mateix només hi ha una aposta», en referència al líder municipal del PSC, Jaume Collboni. «La resta són rumors interessats o desitjos», afegeixen. 

L'exconseller és una peça molt valorada per l'anomenat "catalanisme no rupturista". En l'espai del que va ser el partit CDC --avui, amb la retirada dels Pujol, fragmentat entre el PDeCAT, el Partit Nacionalista Català i Lliures, fonamentalment-- no es descarta que la seva figura pogués ser la que aglutinés una candidatura paraigua per a tots aquests petits partits, ara com ara minoritaris a Barcelona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada