diumenge, 9 de maig del 2021

Sanitaris de la Garrotxa alerten que «la reobertura s'hauria d'haver fet més tard»

Sanitaris de la Garrotxa alerten que «la reobertura s'hauria d'haver fet més tard» 

La tendència de casos a comarca segueix a l'alça així com els indicadors epidemiològics. Ahir el risc de rebrot de covid-19 es va mantenir molt alt, concretament a Olot 1.065 punts, i segueix sent dels més elevats del Principat de Catalunya 

A més, a la comarca hi ha casos positius que no fan la quarantena correctament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 08/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que la situació epidemiològica a la comarca de la Garrotxa segueix sense millorar. De fet, la tendència de casos segueix a l'alça així com els indicadors epidemiològics. Ahir el risc de rebrot de covid-19 es va mantenir molt alt, concretament a Olot 1.065 punts, i segueix sent dels més elevats del Principat de Catalunya. La incidència acumulada de casos és de 766,86 per cada 100.000 habitants i un 15% de les proves surten positives, quan el màxim recomanat per l'Organització Mundial de la Salut és del 5%. 

Per tot això, experts sanitaris van explicar divendres a Ràdio Olot que la situació a la comarca no és bona. Concretament, segons el director mèdic de l'Hospital d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), Jaume Heredia, i el director de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, l'obertura no arriba en un bon moment. Consideren que, tenint en compte les dades, hauria sigut preferible que la reobertura es fes més tard i van demanar «seny» a la població. 

D'altra banda, descarten que aplicar mesures excepcionals a la comarca sigui la millora solució i tot i que «en algun moment s'havia plantejat, hem estat molt pitjor altres vegades». 

Actualment, els contagis que s'estan donant a la Garrotxa són en àmbits, sobretot, familiars i laborals. No hi ha un gran brot de covid-19, sinó que apareixen més positius entre contactes. Un fet que s'explica per la variant britànica que fa setmanes que és majoritària a la comarca.  

L'edat mitjana dels positius que s'han detectat els últims dies també ha baixat dràsticament i se situa als 36 anys.  

A l'Hospital d'Olot, actualment hi ha onze persones ingressades, tres de les quals a l'àrea de semicrítics, i als CAP han detectat passivitat entre positius que s'han de confinar. 

Finalment, Nicolau va lamentar que encara es troben amb casos positius que no fan la quarantena correctament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada