dijous, 20 de maig del 2021

Nou projecte de parc eòlic amb cinc aerogeneradors entre Campmany i Sant Climent Sescebes

Nou projecte de parc eòlic amb cinc aerogeneradors entre Campmany i Sant Climent Sescebes 

IAEDEN diu que es tracta de pràcticament la mateixa ubicació que el desestimat parc Terrades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campmany/Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 20/05/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'empresa Enel Green Power ha presentat un nou projecte de parc eòlic, de nom Zeus, amb cinc aerogeneradors, que afecta els termes de Capmany i Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). La proposta es va fer arribar a la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat aquest mateix dilluns i preveu una potència de 30 MW. 

L'entitat IAEDEN denúncia que es tracta de la mateixa companyia i pràcticament la mateixa ubicació que es preveia pel parc Terrades, que l'ens va desestimar per motius ambientals. "Veurem si la PER canvia d'opinió aquesta vegada", reflexiona en una piulada IAEDEN.  

A hores d'ara, hi ha tres instal·lacions projectades a la zona de l'Albera amb informe favorable. El d'Agullana (Massís de les Salines/Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) amb 5 molins, el Galatea a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) amb 10 aerogeneradors) i el Cronos de Capmany (4 aerogeneradors). N'hi ha dues més en tramitació. El parc dels Estanys (entre Capmany i la Jonquera) amb sis molins projectats i el del Ventador, també a Capmany i amb sis molins més. 

En canvi, se n'han desestimat tres. El de Terrades (Campmany i Biure) amb cinc aerogeneradors; el de la Serra Bosquerós (entre Capmany i Agullana) amb set molins i el de Llançà (Mar d'Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada), que preveia dos aerogeneradors. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada