dijous, 20 de maig del 2021

L’Ajuntament de Vilafant demanarà al Departament d’Agricultura que prohibeixi la caça al municipi

L'Ajuntament de Vilafant demanarà al Departament d'Agricultura que prohibeixi la caça al municipi 

La proposta s'ha aprovat per ple amb 12 vots a favor i una abstenció 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilafant (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 20/05/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Vilafant (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) demanarà al Departament d'Agricultura que prohibeixi la caça dins del municipi per convertir-se en poble "lliure de caça". La proposta s'ha aprovat per ple municipal amb 12 vots a favor i una abstenció. 

Des del Consistori recorden que durant la temporada de caça acostumen a rebre queixes per molèsties tant de soroll com pels trets i que també s'han detectat perdigons en diversos terrenys. L'alcaldessa del municipi, Consol Cantenys, diu que la petició busca "limitar" la cacera a Vilafant. "Volem que les nostres veïns i veïnes puguin sortir a passejar pels camins del nostre poble de manera segura, evitant que puguin trobar-se batudes de caçadors", afirma. 

A més, diu que amb la mesura preveuen aconseguir una reducció dels residus. Entre ells, els de restes de munició. 

Feia mesos que el Consistori treballava en la iniciativa a través de reunions amb els regidors i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.  

La proposta ha comptat amb el suport de tots els edils excepte del grup Junts per Vilafant, que s'ha abstingut. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada