dimecres, 19 de maig del 2021

NAKBA 2021, contra l’apartheid israelià

NAKBA 2021, contra l'apartheid israelià 

"Com hem pogut constatar en aquests últims dies, l'Estat d'Israel contínua la repressió del Poble Palestí tots els dies, repressió que s'ha intensificat en aquests dies a Gaza amb un balanç d'almenys 109 palestins, entre milicians i civils, inclosos 28 civils menors i més de 500 persones han resultat ferides, segons informa el Ministeri de Sanitat Palestí" 

[Dilluns, 17 maig, 2021] 

Des de la Confederació General del Treball ens sumem a la denúncia internacional contra l'ocupació dels territoris habitats pel Poble Palestí per part de l'Estat d'Israel. 

El dia 15 de maig, ens vam unir a la commemoració de la Nakba o denúncia de la catàstrofe que va suposar la creació de l'Estat sionista d'Israel el mateix dia 15 de maig de 1948, desastre, catàstrofe que continua en l'actualitat. La Nakba està prohibida per Israel, no sols la commemoració sinó, fins i tot la paraula. 

Com hem pogut constatar en aquests últims dies, l'Estat d'Israel contínua la repressió del Poble Palestí tots els dies, repressió que s'ha intensificat en aquests dies a Gaza amb un balanç d'almenys 109 palestins, entre milicians i civils, inclosos 28 civils menors i més de 500 persones han resultat ferides, segons informa el Ministeri de Sanitat Palestí. 

Però aquests fets no són puntuals, són 73 anys de crims, violació de tots els drets humans, invasió i colonització del territori palestí, sotmetiment de la població palestina a lleis absolutament discriminatòries i profundament racistes. 

És per això, que des de la Campanya Internacional de Boicot. Desinversions i Sancions a Israel, de la qual forma part CGT, s'ha convocat una setmana per a denunciar la política d'Apartheid per part d'Israel contra el Poble Palestí des d'aquests ja 73 anys. 

D'altra banda, són també 73 anys d'impunitat. Malgrat la rentada de cara de la Unió Europea demanant el cessament de l'escalada de violència a Gaza d'aquests dies, són moltes les resolucions de l'O€ i de l'ONU condemnant a l'Estat d'Israel per la seva política d'extermini contra el poble Palestí i cap sanció s'ha dut a terme. 

D'altra banda, saludem la digna resistència d'aquests 73 anys del Poble Palestí i la seva classe treballadora, que dia a dia construeixen les vides que desitgen viure en pau i llibertat. 

Des de l'anarcosindicalisme sabem que l'única resposta efectiva és i serà la mobilització social i sindical, solidària i internacionalista. És per això que cridem a l'afiliació, seccions i confederacions a mobilitzar-se en aquesta denúncia a l'Apartheid i Extermini del Poble Palestí, amb denúncies en les xarxes socials i participant en les mobilitzacions convocades en els seus territoris. 

Exigim la immediata devolució de tots els territoris ocupats i per descomptat, que no s'ocupin ni annexioni més territori palestí. 

Igualment exigim el cessament de la violència diària, les detencions, tortures i judicis pendents des de fa desenes d'anys. 

73 anys d'ocupació i colonització israeliana de Palestina. Ja n'hi ha prou!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada