dimecres, 19 de maig del 2021

Càrregues policials i una detenció després del desmantellament dels jocs infantils a una plaça de Vic

Càrregues policials i una detenció després del desmantellament dels jocs infantils a una plaça de Vic 

El trasllat d'una sèrie d'elements de joc infantils al barri del Remei de Vic ha acabat amb cops i empentes per part d'alguns agents de la policia local contra la desena de persones que protestaven contra la reurbanització de la zona, en la qual està previst que es construeixin nous pisos de promoció privada 

En algun moment hi ha hagut una quinzena d'agents de la policia local de Vic a la plaça, quan les persones concentrades dins el recinte d'obres no ha passat mai de la dotzena 

Una persona emmanillada, que sagnava per efecte de les manilles, ha estat carregada dins un cotxe policial i traslladada detinguda a la comissaria 

Arrel de tot plegat, Remei Reviu, la plataforma veïnal que lidera la defensa de la preservació de la plaça de la Noguera, va convocar una cassolada ahir dimarts, a les 7 del vespre, la qual va tenir ressò 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 19/05/2021.- Llegim a Directa que l'Ajuntament de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) ha desmantellat entre dilluns i ahir dimarts al matí el parc infantil de la plaça de la Noguera, obres prèvies a què l'espai deixi de ser totalment públic i s'hi facin pisos privats. El desmantellament del parc infantil ha acabat amb una càrrega de la policia local cap a la dotzena de veïnes i veïns que resistien a la plaça perquè no s'emportessin el tobogan i la resta de jocs infantils. Una de les persones, amb les mans ensangonades, ha estat detinguda i portada a dependències policials. 

Les obres de desmantellament del parc infantil van començar dilluns a primera hora. Ja durant el dia el veïnat va concentrar-se a la plaça per impedir que s'emportessin els jocs infantils. Durant la tarda es van muntar un seguit d'activitats i al vespre s'hi va fer una cassolada i una assemblea oberta. Els jocs, però, tot i estar dins una tanca d'obres, no van ser desmantellats. 

Va ser ahir dimarts, però, que de bon matí ja s'havia vist que els operaris de la brigada municipal anaven per feina. Un grup reduït de veïnes i veïns també s'havien concentrat a l'interior del recinte tancat, però va ser desallotjat ràpidament per la policia local, que en cap moment del matí hi havia desplaçats menys de deu agents. En algun moment n'hi va haver una quinzena, mentre que el nombre de persones concentrades dins el recinte d'obres no passava mai de la dotzena.  

Va ser a partir del moment en que els operaris de la brigada van començat a desmuntar el castell, el joc infantil més emblemàtic de la plaça, que portava incorporat un tobogan, que les veïnes i els veïns van tornar a entrar dins del recinte. Una línia policial amb tants agents com veïnes i veïns, però, va impedir avançar gaire la gent més enllà de la tarima d'escenari, a uns metres d'on estaven treballant els operaris de la brigada. 

A partir d'aquest moment, ja amb premsa al recinte,  a la gent se la va deixar estar asseguda a terra, però a uns metres dels jocs infantils. La màxima tensió va començar a partir del moment que una grua va carregar el castell en un camió de la brigada municipal. Les persones concentrades s'ha van adreçat cap al lloc per on presumptament havia de sortir el camió per impedir que s'emportés el joc infantil. 

Durant una bona estona, amb el castell ja carregat al remolc del camió, operaris de la brigada, policia local i veïnat han jugat al joc del gat i la rata per evitar que sortís el camió. Ha estat en un moment de forcejament entre policia i manifestants, a l'altura del carrer del Bisbe Strauch, que el camió ha aprofitat per sortir per sobre de la vorera de la banda del passeig de la Generalitat, a tocar de la parada del bus. 

Les i els manifestants, però, s'havien adreçat immediatament cap al passeig de la Generalitat per impedir que el camió seguís el seu camí. Algunes persones van començat a seure a terra, moment que alguns agents de la Guàrdia Urbana, alguns d'ells --no tots-- amb un alt grau d'excitació, van carregar a cops i empentes contra les persones que es manifestaven. De fet, en algun cas, algun altre agent ha hagut de calmar algun dels seus propis companys. 

Arran del rebombori que hi va haver, més d'una persona va acabar a terra amb més d'un policia a sobre. Una de les persones es queixava que no podia respirar, i una altra, ja emmanillada, sagnava a terra. Al final, la persona emmanillada va ser carregada dins un cotxe policial i traslladada detinguda a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.  

Alerta Solidària es va interessar al llarg del matí per la seva situació i pels motius de la seva detenció. 

Remei Reviu, la plataforma veïnal que lidera la defensa de la preservació de la plaça de la Noguera i que no s'hi faci especulació immobiliària amb els pisos que s'hi han de construir, va convocar una cassolada el mateix dimarts, a les 7 del vespre, que tingué ressò. Abans, hi va haver una caminada des de la plaça de la Noguera fins a la comissaria dels Mossos per donar suport a la persona detinguda. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada