dimarts, 11 de maig del 2021

La Iaeden s'oposa a la construcció de quatre blocs de pisos i un hotel a la pineda de la Farella a Llançà

La Iaeden s'oposa a la construcció de quatre blocs de pisos i un hotel a la pineda de la Farella a Llançà 

L'entitat ha presentat al·legacions al pla i argumenta que la proposta és "contrària al dret urbanístic" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llançà (Mar d'Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) 11/05/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la Iaeden ha presentat al·legacions contra el Pla de millora urbana del sector de La Farella, a Llançà (Mar d'Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada), que inclou la construcció de quatre blocs de fins a dues plantes i 63 habitatges i un hotel "a primera línia de mar".  

L'entitat alt-empordanesa també alerta que la urbanització preveu tres noves cases unifamiliars, dues de les quals es van edificar en aquesta pineda durant el segle passat i que l'Ajuntament vol catalogar com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i rehabilitar. L'entitat assegura que les construccions suposaran la tala de bona part de la pineda actual i que "generaran una pantalla constructiva en la que avui és l'única platja de Llançà amb una pineda al darrere". 

A més, la Iaeden assegura que la proposta que fa l'Ajuntament és "contrària al dret urbanístic" i que la fórmula que utilitza "va en contra del seu propi Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que data del 2002 però que realment és una còpia quasi sencera del redactat del 1982". En aquest sentit, l'entitat assegura que se l'ha instat en reiterades ocasions a "actualitzar" el pla per adaptar-se a la nova normativa sense èxit. "Això fa que des del Consistori es busquin mesures contràries al dret urbanístic per gestionar els seus sòls, fent propostes més del segle passat que no d'aquest i projectant la urbanització de l'última pineda a primera línia de mar del municipi", remarquen en un comunicat. Tot plegat, diuen, en lloc "apostar per la seva conservació i posada en valor". 

Amb tot, reclamen a l'Ajuntament que "faci els deures i actualitzi el PGOU", apostant per una "gestió sostenible" i per la conservació de la pineda. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada