dimarts, 11 de maig del 2021

El Ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en contra del macro parc eòlic marí de la badia de Roses

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en contra del macro parc eòlic marí de la badia de Roses 

L'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció en què manifesta la seva oposició al projecte de macro parc eòlic marí projectat a la badia de Roses, entre cap de Creus i el cap de Begur 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 11/05/2021.- Segons Ràdio Capital, el Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) ha aprovat per unanimitat una moció en què manifesta la seva oposició al projecte de macro parc eòlic marí projectat a la badia de Roses, entre cap de Creus i el cap de Begur. Amb aquest acord es formalitza un posicionament que ja s'havia expressat institucionalment a través del front comú que s'ha fet amb els vuit Ajuntaments afectats (Cadaqués, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, l'Escala, Pals, Begur i Roses) i amb l'EMD de l'Estartit. 

En la moció s'assegura que "ens trobem davant d'una agressió sense precedents i de conseqüències irreversibles als valors mediambientals, paisatgístics, socials i econòmics de tot l'Empordà". També s'expressa el compromís de l'Ajuntament a fer el seguiment i donar suport a les accions que es portin a terme des de la plataforma Stop al macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord. 

Així mateix, es demanarà al Govern de la Generalitat que redacti el pla per la transició energètica d'acord amb el pacte nacional per la transició energètica de Catalunya i la seva distribució en funció de la capacitat de producció i consum de cada zona, compensant aquells territoris que produeixen més energia renovable de la que consumeixen. L'alcalde, Jordi Colomí, espera que aquest pla sigui consensuat amb el territori i prengui en consideració criteris socials i ambientals. 

En relació al projecte de macro parc eòlic marí Tramuntana, Colomí sosté que és molt poc sensible amb el paisatge i que hi ha solucions alternatives per apostar per aquest tipus d'energies sense destruir-lo. Creu que hi ha solucions alternatives i que entre tots les hem de saber trobar: «No estem en contra de les renovables, però sí en contra de les macroestructures d'aquest tipus, que afecten greument els principals valors de la zona, com són el territori i el medi natural, a la qual cosa cal afegir les afectacions pesqueres». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada