dimarts, 11 de maig del 2021

El ple d’ahir de l’Ajuntament de l’Escala va aprovar per unanimitat una moció on es demana la regulació sobre projectes d'energies renovables abans no s'aprovin macroprojectes com el del macro parc eòlic marí Tramuntana

El ple d'ahir de l'Ajuntament de l'Escala va aprovar per unanimitat una moció on es demana la regulació sobre projectes d'energies renovables abans no s'aprovin macroprojectes com el del macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses 

La moció era presentada conjuntament per ERC, CP-PSC, En Comú l'Escala i PDeCAT i partia d'un text ja debatut a nivell comarcal 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 11/05/2021.- Segons Canal 10 Empordà, el ple d'ahir de l'Ajuntament de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) va aprovar per unanimitat una moció on es demana la regulació sobre projectes d'energies renovables abans no s'aprovin macroprojectes com el del macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses. 

Davant la proliferació de projectes d'implantació de captadors d'energia renovable, ja sigui eòlica o solar, i la pressió que això comporta sobre el territori ha fet que proliferin també les manifestacions de les administracions locals reivindicant una planificació avui inexistent. Aquest seria el punt de partida de la moció que ahir es va aprovar per unanimitat en la línia de demanar que es reguli la implantació d'energies renovables abans d'autoritzar cap projecte, posant d'exemple el projecte de parc eòlic marí Tramuntana, davant la façana litoral de l'Escala.  

Perquè la transició energètica sigui efectiva és imprescindible que es faci de forma ordenada i planificada.  

La moció era presentada conjuntament per ERC, CP-PSC, En Comú l'Escala i PDeCAT i partia d'un text ja debatut a nivell comarcal. Exposava els motius de la moció, Etna Estrems, portaveu d'ERC. 

Motius compartits per tots els grups.  

Des de CP-PSC, al govern municipal, es feia incís en la necessitat que la planificació no serà útil si no s'escolta el territori. 

I per En Comú l'Escala, Albert Pons, demanava que cada grup municipal faci pressió al seu partit a nivell territorial. 

El més crític amb la moció va ser el regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà, apuntant que el que ahir es debatia es podria haver debatut fa anys. 

Tot i que inicialment no havia participat en la redacció de la moció, finalment també el PDeCAT es va sumar a la proposta. 

Completava el debat l'alcalde, Víctor Puga (CP-PSC), especialment crític amb la inacció de la Generalitat a l'hora de planificar el territori. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada