dissabte, 8 de maig del 2021

Docents i infants de l'Escola Amistat de Figueres reclamen un ús correcte del seu carrer

Docents i infants de l'Escola Amistat reclamen un ús correcte del seu carrer

Docents i infants de l'Escola Amistat de Figueres reclamen un ús correcte del seu carrer 

Davant el caos que es genera durant l'entrada i sortida de l'escola a causa dels cotxes mal aparcats per recollir els alumnes, els infants de l'escola han decidit reclamar que no s'aparqui indegudament prop del centre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 08/05/2021.- Segons EMPORDÀ.INFO, 'No aparqueu aquí' o 'Aquí no es pot aparcar' són alguns dels eslògans que alumnes de 4t curs de primària de l'Escola Amistat de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) han pensat i convertit en cartells per penjar i distribuir entre els cotxes de famílies dels alumnes i dels companys/es d'escola que, dia rere dia, aparquen al carrer en zona no autoritzada, dificultant el pas als veïns del barri. 

La iniciativa va sorgir d'un dels alumnes que, veient el tap que es formava durant la sortida i entrada de l'escola, les dificultats dels cotxes per poder transitar i el perill que es generava per tots aquells vianants que volien creuar la via, va proposar realitzar alguna campanya de sensibilització, aprofitant que coincidia amb la setmana de l'Ambient d'activistes, una setmana que, per iniciativa del centre educatiu, es dóna l'oportunitat als infants de fixar-se en aquelles problemàtiques socials o ambientals per realitzar accions de protestes o canvi. 

Amb ell s'hi van unir un grup de 7 companys i companyes més. Les seves idees eren ben diverses: Tallar el carrer, sortir a manifestar-se, fer cartells i penjar-los, fer difusió a les xarxes, avisar la guàrdia urbana... Finalment es va optar per guarnir la paret exterior de l'escola amb cartells fets pels infants amb eslògans reclamant que no s'aparqués indegudament a la via. 

Les i els mestres del centre educatiu valoren positivament la predisposició dels alumnes en vers aquesta protesta perquè els cotxes no s'acumulin a la via i afirmen que "sempre diuen que ells i elles són el futur de la societat. Aquí es tracta de prendre consciència i actuar, no esperar a ser grans, sinó fixar-nos ja en problemàtiques properes i realitzar accions de millora". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada