dimecres, 12 de maig del 2021

Brots de covid-19 a geriàtrics de la Bisbal d'Empordà i d'Esponellà

El brot de covid-19 del geriàtric de la Bisbal d'Empordà deixa dues morts 

El brot d'Esponellà contagia una més de les persones que hi treballen però ja s'han desaïllat gairebé totes les usuàries afectades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 12/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que el brot de coronavirus-19 detectat a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) ha deixat dues morts entre les persones usuàries contagiades de covid-19. Es tracta de dues persones d'edat avançada i amb patologies de base prèvia.  

Respecte a la setmana passada, hi ha set de les persones residents més contagiades i el total s'enfila a 33, de les 50 que té el geriàtric. També hi ha tres de les que hi treballen més amb el virus i el total s'eleva a cinc, d'una plantilla de 56 persones professionals. 

Aquest dilluns es va iniciar el procés de desaïllament de 23 de les persones residents contagiades, que ja han superat el covid-19 amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Així doncs, a dia d'avui resten vuit de les usuàries positives, una de les quals es troba hospitalitzada. En els pròxims dies es farà un nou cribratge entre les 21 residents negatives per seguir avançant en el desaïllament del centre.  

La cobertura de vacunació del geriàtric és alta: 54 de les 55 residents van completar la pauta vacunal el mes de gener. En relació a les persones que hi treballen, de les 56 professionals, 46 estan vacunades (3 d'elles amb una dosi) i 10 no, 

Millora al geriàtric d'Esponellà 

El geriàtric Pla de Martís d'Esponellà (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) suma un positiu més entre el personal que hi treballa respecte a la setmana passada. En total, el brot de covid-19 ha afectat sis de les persones que hi treballen, d'una plantilla de 37, i 16 de les persones residents, la majoria d'elles asimptomàtics tot i que hi ha hagut una mort de les 50 que té el geriàtric.  

Aquesta setmana s'ha iniciat el procés de desaïllament de les primeres 13 persones residents contagiades. Actualment hi ha dues de les usuàries positives, asimptomàtiques. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada