dimecres, 28 d’abril del 2021

Informe favorable al parc eòlic Cronos projectat a Campmany

Informe favorable al parc eòlic Cronos projectat a Campmany 

La Ponència d'Energies Renovables considera que l'emplaçament és viable 

L'Ajuntament s'hi ha pronunciat en contra 

Al municipi ja hi ha dos avantprojectes més de parcs eòlics en tramitació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campmany (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 28/04/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que la Ponència d'Energies Renovables (PER), l'ens de la Generalitat de Catalunya encarregat de fer una primera valoració sobre els avantprojectes de parcs eòlics presentats a tramitació, considera que "no hi ha elements determinants que, ja d'inici, es puguin considerar insalvables" per al projecte Cronos, al terme de Campmany. La PER veu l'emplaçament viable, tot i que adverteix que hi ha diversos factors que podrien "comprometre la viabilitat" del projecte i assenyala una sèrie de modificacions el compliment de les quals condicionarà l'evolució de la tramitació. L'Ajuntament ja havia presentat al·legacions contra l'avantprojecte i tot indica que també recorrerà contra aquesta decisió. 

Complement del Galatea 

El parc eòlic Cronos planteja la instal·lació de quatre aerogeneradors d'uns 200 metres d'altura i un diàmetre del rotor de 150 m que en total produirien uns 20 MW entre Campmany i la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada). L'empresa promotora, Enel Greenpower, és la mateixa que ha presentat també el projecte de parc eòlic Galatea, amb deu aerogeneradors, a la Jonquera, que ja ha rebut també un primer informe favorable de la PER. De fet, la PER recull que Cronos pertany a un conjunt de parcs eòlics que Enel té previstos a la zona nord de l'Alt Empordà que sumaran un total de 100 MW, aproximadament, amb connexió a la subestació de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) i que compartiran les infraestructures d'evacuació. 

Conjunts megalítics 

L'Ajuntament de Campmany havia al·legat la inviabilitat del projecte en relació amb l'impacte paisatgístic, l'afectació a la fauna i a la connectivitat, a la xarxa de senders i a l'extinció d'incendis. Per a aquest parc eòlic la presència de l'àguila cuabarrada, que la PER va considerar determinant per descartar dos altres projectes eòlics al mateix sector (els parcs Terrades i Bosquerós), no s'ha considerat prou rellevant. En canvi, la Ponència avisa de les possibles afectacions de Cronos al sepulcre megalític de la Barraca del Lladre, al dolmen del Quer Afumat i al conjunt megalític dels Estanys, i suggereix reubicar o suprimir dos dels aerogeneradors del projecte. 

Al terme de Campmany hi ha encara dos avantprojectes més de parcs eòlics pendents de la valoració de la PER: el Ventador (sis aerogeneradors) i els Estanys (sis), contra els quals l'Ajuntament també ja ha presentat al·legacions. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada