diumenge, 11 d’abril del 2021

Homenatges a Guillem Agulló arreu dels Països Catalans 28 anys després de l’assassinat



Homenatges a Guillem Agulló arreu dels Països Catalans 28 anys després de l'assassinat 

Entre els actes n'hi ha hagut a l'Alt Maresme i a Osona  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Arenys de Mar/Arenys de Munt (Alt Maresme, comtat de Girona) 11/04/2021.- Llegim a VilaWeb que Guillem Agulló ha estat homenatjat arreu dels Països Catalans pel vint-i-vuitè aniversari del seu assassinat, l'11 d'abril de 1993, per un grup de neonazis quan passava les vacances de setmana santa a Montanejos (Alt Millars, País Valencià). 

Per commemorar-ho i reivindicar-ne la memòria al Maresme, la CUP, la Forja, Jovent Dissident, SEPC i Arran han convocat una manifestació des d'Arenys de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) fins al monument a la Independència de Can Jalpí, a Arenys de Munt (Alt Maresme, comtat de Girona), on s'hi ha fet un acte polític amb una xerrada de Toni Gisbert, actual coordinador d'Acció Cultural del País Valencià i qui va ser portaveu de l'acusació popular en el judici. Després de la xerrada, els organitzadors han previst un vermut musical amb els punxa-discos Fourkilles. 

Ahir, també al Maresme, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) va inaugurar una placa en memòria de Guillem Agulló. 

A Sabadell (Vallès Occidental), un grup de persones s'ha concentrat a la plaça de Sant Roc, segons informa Endavant. 

S'ha fet un homenatge a Manlleu (Alt Ter, Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona).  

A Manresa (Bages, comtat de Manresa) ahir s'hi va pintar un mural amb el lema 'Guillem Agulló, la lluita continua' i avui s'hi ha fet una xerrada amb Núria Cadenes, autora del llibre Guillem; Pere Fernández, d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i Jordi Masdeu, militant i ex-regidor de la CUP. 

També a altres localitats. 

A Ador (la Safor, País Valencià) el Col·lectiu Antifeixista de la comarca havia fet una crida a pintar un mural col·lectiu en homenatge a Agulló. 

Concentració a Burjassot al vespre 

A les 19:00h hi ha convocada una concentració a la plaça d'Emilio Castelar de Burjassot (Horta Nord, País Valencià), davant de l'ajuntament de la vila d'on Agulló era originar-hi. L'acte té el suport de Bassot, associació cultural local nascuda el mateix any que Agulló va ser assassinat, Arran i Acció Antifeixista València. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada