dimecres, 21 d’abril del 2021

En el marc de la tancada estudiantina, representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans s'han reunit aquest dimecres al matí amb el rector de la Universitat de Girona

En el marc de la tancada estudiantina, representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans s'han reunit aquest dimecres al matí amb el rector de la Universitat de Girona 

Es mantenen les ocupació a les UdG i UB a l'espera de les reunions de demà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 21/04/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'han reunit aquest dimecres al matí amb el rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi. La trobada ha acabat amb una valoració positiva per la part estudiantina després de debatre alguns dels punts que van reclamar al llarg de la tancada d'ahir dimarts. 

La reunió d'aquest dimecres només ha estat la primera d'una sèrie de trobades que el SEPC vol mantenir fins que l'AssociacióCatalana d'Universitats Públiques (ACUP) no signi els compromisos anunciats ahir dimarts. Per això s'assegura que es seguirà pressionant a Quim Salvi i a la resta de rectors d'universitats fins aconseguir que l'ACUP es comprometi a resoldre les demandes estudiantines plantejades. 

Ocupació del rectorat de la UB 

Les i els estudiants que ocupen el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) tenen previst de mantenir l'ocupació com a mínim fins a la reunió de demà amb els rectors. Segons que han explicat fonts del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a l'Agència Catalana de Notícies, les els estudiants universitàries i universitaris hi han passat la nit, després d'una primera reunió ahir a la tarda en què no es van obtenir acords concrets. Les universitàries i els universitaris reclamen als rectors que signin el Compromís contra la crisi educativa.  

L'acció de protesta ha obligat a suspendre l'activitat acadèmica presencial a diverses facultats de la UB.  

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha creat una taula de treball bilateral per abordar aquesta qüestió, després que les universitàries i els universitaris els fessin arribar el document de reclamacions fa uns dies.  

La portaveu del SEPC, Anna Clua, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que en la reunió d'ahir dimarts a la UB no es va arribar a acords concrets, però sí que van veure una "porta oberta" a la negociació. Tot i això, ha lamentat que es mantenen "certes reticències" a algunes de les seves reclamacions. Per això, les universitàries i els universitaris mantenen la tancada a l'espera de la reunió de demà dijous. Segons els resultats d'aquesta segona trobada, decidiran si mantenen l'ocupació, li posen fi o si emprenen noves mobilitzacions. 

El Compromís consta de cinc punts i el primer d'aquests és l'equiparació dels preus de màsters i graus i de graus entre si. En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria i en tercer que es doni suport a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública. En quart lloc, els universitaris volen un pla de xoc contra l'"emergència lingüística" i en cinquè protocols feministes efectius i revisió dels plans docents. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada