dimecres, 14 d’abril del 2021

Bàscara recorda els vuit anys sense pas de camions per l’N-II

Bàscara recorda els vuit anys sense pas de camions per l'N-II 

Aquest dissabte es lliuraran els Premis 19 d'abril al compromís social que recorden les protestes i la fita assolida 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bàscara (Terraprim/Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Besalú) 14/04/2021.- Llegim al setmanari Hora Nova que Bàscara (Terraprim/Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Besalú) no vol que el 19 l'abril del 2013 caigui en l'oblit, i per això ha creat els Premis que porten el nom d'aquesta data tan significativa pel municipi. Aquell dia de fa 8 anys es va aconseguir una gesta col·lectiva, la prohibició del pas de camions de gran tonatge pel tram de l'N-II al seu pas pel municipi. L'alt índex de sinistralitat va ser el motiu de les protestes que finalment van ser escoltades. Van ser 79 dies ininterromputs de mobilitzacions. 

L'Ajuntament ja va decretar el 19 d'abril com a festa local el 2016 i enguany, la novetat és la creació d'aquests premis que reconeixen el compromís social. El lliurament serà en un acte, aquest dissabte, a dos quarts de set de la tarda, al pavelló municipal. La presentació de la gala anirà a càrrec de l'actriu i escriptora Àngels Bassas. 

Fa vuit anys la gota que va fer vessar el got va ser l'accident mortal en el qual va morir una veïna del municipi. El seu vehicle va xocar amb un tràiler al punt quilomètric 740. Aquest va ser el detonant de les protestes que van acabar amb l'entrada en vigor de la prohibició de circular per l'N-II als camions de gran tonatge. Van anunciar l'acord Generalitat, Ministeri de Foment i Abertis, la concessionària de l'AP-7. Destacar que un dels artífexs de l'entesa va ser l'aleshores conseller de Territori, Santi Vila. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada