dimarts, 23 de març del 2021

USTEC-STEs i CCOO protesten a Girona per demanar ràtios més baixes per classe a Educació

USTEC-STEs i CCOO protesten a Girona per demanar ràtios més baixes per clase a Educació 

Reclamen retallar dues hores lectives al professorat de més de 55 anys           

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 23/03/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, USTEC-STEs i CCOO van omplir ahir de cartells els vidres de la façana de la Delegació del Govern a Girona per reclamar que el Departament d'Educació redueixi les ràtios d'alumnes a cada classe. La portaveu de CCOO d'Educació a les comarques gironines, Esther Satorras, va recordar que el Departament d'Educació ja ha reduït les ràtios aquest curs a causa de la pandèmia però ara volen «que les mantingui».  

Ambdós sindicats també van reclamar altres mesures al Departament d'Educació com ara la supressió del decret de plantilles o que redueixin dues hores lectives als professors majors de 55 anys. 

La portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Glòria Polls, va remarcar la importància de «garantir la salut a les aules» i per això va insistir que el Departament ha de donar EPIs a tot el professorat per minimitzar el risc al qual estan sotmesos cada dia. A més, Polls també va demanar que es compleixi la distància de separació entre taules a les classes i que no es carreguin més els equips directius amb qüestions administratives relacionades amb la pandèmia de covid-19. 

Per altra banda, ambdós sindicats van reclamat convertir les substitucions de terços de jornada en mitja i augmentar la contractació de personal per tal de garantir que es compleixen les ràtios actuals i que no es tanqui cap grup en cap escola pública. Consideren que en cap situació es poden superar els deu alumnes a Educació Infantil i els quinze en la resta de cicles escolars. 

A més, han exigit el retorn del poder adquisitiu que tenia el personal docent abans de les retallades, així com la resta de drets que van perdre a causa de la reducció pressupostària del Govern de la Generalitat durant la crisi econòmica. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada