dimarts, 30 de març del 2021

Repensem l’Empordà. Energies renovables: amenaces i oportunitats, tindrà lloc el proper 17 d’abril

Repensem l'Empordà. Energies renovables: amenaces i oportunitats, tindrà lloc el proper 17 d'abril 

L'acte és organitzat per l'Institut d'Estudis Empordanesos amb la implicació del Consell Regulador de la DO Empordà, la Iaeden-Salvem l'Empordà, l'Associació Empordà Turisme i el Setmanari de l'Alt Empordà  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 30/03/2021.- La propera activitat de l'Institut d'Estudis Empordanesos (IEE) serà Repensem l'Empordà. Energies renovables: amenaces i oportunitats, i tindrà lloc el proper 17 d'abril. 

Es dedica el programa d'enguany a debatre sobre un dels temes que està preocupant més a les diferents institucions i entitats de la comarca: la implantació de les energies renovables, i el seu impacte sobre el territori. 

Des de l'entrada en vigor de la normativa sectorial que regula les mesures urgents que cal prendre davant la situació d'emergència climàtica a Catalunya, els municipis de l'Empordà han rebut una quantitat important d'avantprojectes que proposen la generació energia mitjançant la construcció de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques dins el seu terme. 

Centrarem el debat en dos aspectes essencials: quines són les amenaces de la implantació d'aquestes instal·lacions sobre el territori? Quines oportunitats de riquesa econòmica poden generar sobre la població? En definitiva, debatrem l'equilibri entre la necessitat i l'oportunitat. 

L'acte és organitzat per l'Institut d'Estudis Empordanesos amb la implicació del Consell Regulador de la DO Empordà, la Iaeden-Salvem l'Empordà, l'Associació Empordà Turisme i el Setmanari de l'Alt Empordà. 

La presència física a la sala estarà restringida als ponents i els convidats de Fila 0, formada per representants de les entitats socials i econòmiques i administracions del territori, i els mitjans de comunicació que vulguin assistir-hi 

INSCRIPCIÓ abans del dijous 15 d'abril a l'adreça [info@iee.cat]. 

Els inscrits rebran l'enllaç per accedir a la retransmissió a través de la qual també es podrà participar en el debat virtual. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada