dilluns, 8 de març del 2021

La intersindical-CSC es concentra davant de l'Hospital Josep Trueta de Girona en motiu de la vaga general feminista d’avui

La intersindical-CSC es concentra davant de l'Hospital Josep Trueta de Girona en motiu de la vaga general feminista d'avui 

La vaga general feminista d'avui, 8 de març, té un seguiment desigual, segons si el lloc de treball té implantació CGT, AIC, Intersindical-CSC o algun altre sindicat convocant    

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 08/03/2021.- La vaga general feminista d'avui, 8 de març, té un seguiment desigual, afectant a l'ensenyament, on té força IAC-USTEC, així com al Metro de Barcelona, amb implantació sindical de la CGT.  

A la ciutat de Girona avui a les 12:00h la Intersindical-CSC s'ha concentrat davant de l'HospitalJosep Trueta de Girona, en motiu de la vaga general feminista. El punt escollit per a la concentració és un dels grans centres de treball feminitzats del territori del Nord-est i que, per tant, la Intersindical-CSC han considerat que era fonamental visualitzar-hi la jornada de lluita feminista, a partir dels piquets informatius que han realitzat les delegades i afiliades del sindicat 

La intersindical-CSC ha fet l'acció telemàtica #TrenquemTòpics, a través d'un vídeo penjat a les xarxes socials 

En un vídeo apareixen diferents delegades i afiliades de la Intersindical.CSC, de diferents sectors i centres de treball, trencant literalment els tòpics masclistes que encara actualment es diuen de les dones. Així és com les dones de la Intersindical-CSC mostren diferents tòpics i després els estripen al llarg de la projecció. Al vídeo hi intervenen Zaida Vidal, secretària de Feminisme, i Àngels Torrents, secretària general de la Unió Territorial Intersindical-CSC de Comarques Gironines.  

A continuació es pot llegir un resum de les seves intervencions: 

Zaida Vidal: "Volem visibilitzar aquelles dones que cada dia lluiten contra estereotips i prejudicis de gènere que fan que se'ns qüestioni, discrimini i se'ns menyspreï des de la més absoluta normalitat i ens els nostres àmbits laborals. És indispensable fer dels centres de treball un front feminista per combatre el patriarcat". 

Àngels Torrents: "Amb aquest vídeo, dones de la Intersindical de comarques gironines de diferents federacions hem volgut trencar amb tots aquests tòpics i fer visible la nostra lluita. Cal reconèixer el valor social i qualitatiu de les tasques de cura, de neteja o sanitat, sectors àmpliament feminitzats on es posa de manifest la injustícia i la precarietat. Davant la desigualtat econòmica i social que patim les dones, des de la Intersindical portem la lluita feminista als centres de treball i a tot arreu". 

Enllaç del vídeo: [https://youtu.be/e8OMFSldTlw].  

La Intersindical-CSC presenta una funció commemorativa de l'obra Isabel Cinc Hores 

Els dissabtes 6 i 13 de març, la Intersindical-CSC presenta una funció commemorativa de l'obra Isabel Cinc Hores, a la Casa de la Cultura de Girona.  

Aquesta obra, protagonitzada per l'actriu Carme Sansa i escrita per Toni Strubell, vol commemorar el bicentenari de Pere Caimó i el 150è aniversari del Foc de la Bisbal d'Empordà, així com retre homenatge a Isabel Vila, primera sindicalista catalana, que ara ha donat nom a la seu de la Intersindical-CSC a les comarques gironines.  

La funció té el suport d'Òmnium Cultural, l'ANC i la Comissió de la Dignitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada