dilluns, 29 de març del 2021

Eustasio Bravo Linacero

Necrològica d'Eustaquio Bravo Linacero apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 29 de novembre 1970

Necrològica d'Eustaquio Bravo Linacero apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 29 de novembre 1970


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 29 de març de 1899 neix a Dueñas (Palència) l'anarcosindicalista Eustasio Bravo Linacero 

Militant des de 1917 de la CNT, llluità als fronts durant la Guerra Civil i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Eustasio Bravo Linacero: El 29 de març de 1899 neix a Dueñas (Palència, Castella la Vella) l'anarcosindicalista Eustasio Bravo Linacero --algunes fonts citen erròniament el seu nom com Eustaquio--. El seu pare es deia Cipriano Bravo i la seva mare, Felisa Linacero. De família llibertària, els seus germans Emiliano, Mariano i Vicente van ser destacats militants de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

Fuster de professió, en 1917 entrà a formar part de la CNT a Santander (Cantàbria, Castella la Vella).  

A finals de la dècada dels vint del segle XX s'establí a Sevilla (Àrea Metropolitana de Sevilla, Sevilla, Andalusia), on visqué 7 anys i milità en la CNT-AIT local, i en 1931, una vegada proclamada la República, retornà a Santander, on es destacà com a militant llibertari.  

Lluità als fronts durant la Guerra Civil i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

En 1945 formà part dels grups organitzats del Moviment Llibertari Espanyol-CNT en l'Exili (MLE-CNT) a Bordèu (Gironada, Nova Aquitània, Occitània) i posteriorment s'establí a Caen (Calvados, Normandia), on milità activament en la Federació Local de CNT-AIT en l'Exili. La seva companya fou Josefa Solana Rumoroso.  

Eustasio Bravo Linacero va morir el 2 d'octubre de 1970 a l'Hospital Clemenceau de Caen i va ser inhumat tres dies després en aquesta ciutat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada