dissabte, 27 de març del 2021

Esteve Antoni Montagut Borràs

Necrològica d'Esteve Montagut Borràs apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 15 de maig de 1992

Necrològica d'Esteve Montagut Borràs apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 12 de maig de 1992


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de març de 1900 neix al Pinell de Brai (Terra Alta) l'anarcosindicalista Esteve Antoni Montagut Borràs 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, entre ells el del Barcarès i el d'Avranches (La Manche) 

Esteve Montagut Borràs: El 27 de març de 1900 neix al Pinell de Brai (Terra Alta) l'anarcosindicalista Esteve Antoni Montagut Borràs --algunes font citen erròniament el segon llinatge com Borrull--. El seu pare es deia Esteve Montagut Martínez i la seva mare, Carme Borràs Segura.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT) des de la seva adolescència,  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí diversos camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, entre ells el del Barcarès (la Costa Salanquesa, la Salanca, Rosselló) i el d'Avranches (La Manche, Baixa Normandia, Normandia). 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista formà part de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Sées (Orne, Baixa Normandia, Normandia), on s'encarregava de la correspondència orgànica, i en 1949 en va ser nomenat secretari. Després Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT local. La seva companya fou Joana Borrull.  

Esteve Montagut Borràs va morir el 10 de desembre de 1991 a l'Hospital de Alençon (Orne, Baixa Normandia, Normandia) i va ser inhumat civilment quatre dies després al cementiri de Sées, població on residia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada