dimarts, 30 de març del 2021

Els fets de Ripoll: una persona a les 11 de la nit treu 20 euros d’un caixer i rep cops de porra al cap, segons un vídeo

Els fets de Ripoll: una persona a les 11 de la nit treu 20 euros d'un caixer i rep cops de porra al cap, segons un vídeo 

En les imatges, a les quals TV3 ha tingut accés, es veu com un dels agents de la Policia Local dona cops de porra al cap a un dels dos homes, que s'havien saltat el toc de queda 

El col·lectiu Irídia, de defensa dels Drets Humans, manté que malgrat els incompliments dels dos homes, no es justifica l'ús de la força amb impactes al cap, fets que el protocol policial no permet  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) 30/03/2021.- Ahir es va publicar la interpretació que fa l'Agència Catalana de Notícies sobre els fets de Ripoll del diumenge 14 de març. Avui exposem el que es diuen els informatius de TV3. Segons TV3, el diumenge 14 de març. A les 11 de la nit a Ripoll un veí grava una discussió entre agents de la Policia Local i dos homes que s'havien saltat el toc de queda i no portaven posada aquell moment la mascareta. La seqüència, de 40 segons, a la qual TV3 ha tingut accés, mostra com un dels agents dona cops de porra al cap a un dels homes.  

Un Jutjat de Ripoll investiga els fets. 

En Hafid és l'home que apareix a les imatges. Diu que viu a Campdevànol (Ripollès, comtat d'Osona), tot i que està empadronat a Torelló (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona), i assegura que va ser l'agent de la Policia Local de Ripoll qui va començar a pegar-lo: "No he tingut mai problemes amb la policia. És la primera vegada. Estava amb el meu company, que em va demanar un préstec de 20 euros, i vaig anar al caixer automàtic per treure diners." 

La Policia Local de Ripoll assegura que els dos homes no viuen a Ripoll i que van trencar el confinament comarcal i el nocturn que hi havia vigent en aquell moment --Hafid afirma a TV3 que encara que en la seva documentació es senyala que viu a Torelló, a la comarca d'Osona, realment viu a Campdevànol, al mateix Ripollès--.  

Els acusen d'adreçar-se als agents amb risc de propagació del covid-19, de resistència a l'autoritat i d'agressió. 

El col·lectiu Irídia, de defensa dels Drets Humans, manté que malgrat els incompliments dels dos homes, no es justifica l'ús de la força amb impactes al cap, fets que el protocol policial no permet.  

L'Ajuntament de Ripoll, que declina fer declaracions davant la càmera de TV3, assegura --arran de la demanda de l'agent policial-- que han enviat totes les imatges, tant les de les càmeres de seguretat com les gravades pels veïns, al Jutjat que investiga els fets. 

Expedient a Benidorm 

Aquests dies, un altre cas a Benidorm, a la Marina Baixa (País Valencià), ha acabat en un expedient a dos policies. Són dos agents del Cos Nacional de la Policia espanyola que van agredir una dona que incomplia el toc de queda i no portava mascareta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada