divendres, 19 de març del 2021

Denuncien que motoristes holandesos fan excursions per la Vall d’Aro sense respectar l’entorn

Denuncien que motoristes holandesos fan excursions per la Vall d'Aro sense respectar l'entorn 

Un grup de motoristes estrangers es passegen per la Vall d'Aro, concretament a la capçalera del riu Ridaura, sense respectar les espècies animals i vegetals protegides 

Això arriba després de mesos de confinament per la pandèmia de coronavirus-19 i que el sector turístic "permet venir als estrangers sense contemplacions i promovent un turisme destructiu", segons la denúncia ecologista 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Cristina d'Aro/Sant Feliu de Guíxols/Castell i Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 19/03/2021.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, un denúncia a les xarxes socials explica que s'organitzen excursions de motoristes internacionals per la zona de la Vall d'Aro i del riu Ridaura. En un vídeo compartit a les xarxes socials, l'activista ecologista Clàudia Auladell assegura que aquests conductors no respecten les espècies animals i vegetals protegides de la zona. 

El vídeo mostra un grup de motoristes en una zona boscosa travessant el Ridaura amb motocicletes de muntanya. Auladell assegura que vénen d'Holanda en "sortides organitzades per hotels a la Costa Brava".  

L'ecologista denuncia que no porten matrícula i que no volen que els gravin quan "creuen el Ridaura". 

De fet, el vídeo enregistrat per Rosa Matesanz, membre del grup Natura Sterna, es va gravar aquest dijous a la tarda a la capçalera del riu Ridaura, el que vertebra la vall d'Aro (Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Castell i Platja d'Aro).  

"Al bell massís de l'Ardenya", ha explicat Matesanz a Ràdio Capital de l'Empordà. Matesanz ha assegurat a aquesta emissora que són holandesos perquè ha "vist la matrícula d'alguna de les motos" però no ho ha pogut gravar. 

Matesanz assegura a aquesta emissora que des del Grup de Natura Sterna i la Universitat de Girona (UdG), porten "informant i denunciant reiteradament el pas de motos per la llera del Ridaura (dit riera de Sant Baldiri, a aquesta alçada) a l'administració i Agents Rurals".  

L'ecologista, però s'entristeix en reconèixer que han donat "poques solucions i que hi ha pocs recursos". 

A més, publica al Twitter que hi ha espècies protegides i que són "sensibles a pressions com aquestes".  

El motiu de la denúncia a més arriba després de mesos de confinament al Baix Empordà per la pandèmia de coronavirus-19 i que el sector turístic "permet venir als estrangers sense contemplacions i promovent un turisme destructiu" sentència Auladell en una de les seves piulades. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada